A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mi lesz ha összefog a kerítésszaggató Botka a migránsbefogadó Gyurcsánnyal?

Nem kell félni a koalíciótól – üzente a volt miniszterelnök Botka Lászlónak a DK szervezeteinek szombati értekezletén elmondott beszédében. 
Gyurcsány Ferenc, aki előre is gratulált és sok sikert kívánt a szegedi polgármesternek, felidézte a 2005-ös államfőválasztást, amikor a szocialisták annak ellenére is ragaszkodtak saját elképzelésükhöz és saját jelöltjükhöz, Szili Katalinhoz, amikor tudták, hogy koalíciós partnerük ellenkezése miatt nem lehet majd megválasztani. A pártelnök úgy fogalmazott: arra kéri az MSZP kongresszusának résztvevőit, ne kövessék el azt a hibát, amit az elődeik.

A demokratikus politikai versengésben egyik pártnak sincs több joga a másiknál, de a nagyobbnak több felelőssége van – idézte fel, hogy a 2005-ös államfőválasztás után összehívott gyűlésen mit mondott az eredményt vereségként megélő szocialista párt tagjainak.

A 2018-as választásnak csak úgy lehet nekimenni, hogy azon győznek, de győzni csak úgy lehet, ha a demokratikus oldal minél több szereplője tisztességesen együttműködik – jelentette ki. Nem ellenséget nehéz teremteni, hanem békét, a szocialistákkal pedig arra kellene szövetkezni, hogy békét teremtenek és elfogadják, hogy különböznek egymástól – mondta a DK elnöke.

Gyurcsány most éppen polgári demokrata

A DK elnöke kijelentette, hogy a párt története legjobb választási szereplésére készül, de ez önmagában nem elég. Véleménye szerint az a legfontosabb, hogy “újra demokrata, európai, polgári kormány legyen” és oda vigyék az országot, ahová el akarták vinni a rendszerváltozás idején.     A DK azt gondolja, hogy mindenki ott szavazzon, ahol adózik, az istenhitet pedig magánügynek tartja – hangsúlyozta.

Gyurcsány megdicsérte a momentumos gyíkvállúakat

A pártelnök a magyar közélet jó fejleményének nevezte, hogy az utóbbi években megjelent az a fiatal generáció, amelynek tagjai nem a szélsőjobboldali erőknél, hanem európai, demokratikus, jogállami módon keresik az igazukat. A Momentum Mozgalom hordozója ennek a kultúrának – mondta a pártelnök, aki több megértést kért hallgatóságától ezen fiatalok felé.

Ne csak olvasd, add is tovább!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések