A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már a norvégok is illiberálisodnak?

Illiberalizmusból jeles.
A skandináv országok korábban élen jártak a menekültek befogadásában és a hozzájuk való integrációban, azonban úgy tűnik Norvégiában betelt a pohár.

A bloomberg.com rövid cikke szerint a konzervatív vezetésű norvég kormány a jövőben megtiltja, hogy az óvodákban, iskolákban akár a tanár, akár a diákok burkát, csadort, vagy egyéb olyan ruhadarabot viseljenek, ami eltakarja az arcukat.

Torbjorn Roe Isaksen oktatási miniszter szerint az ilyen ruhák akadályozzák a jó kommunikációt a tanárok és diákok között, ami értelemszerűen megnehezíti a tanulást.

Ezzel nehéz lenne vitatkozni, hiszen nehéz dolog, mikor csak szemek beszélgetnek, és nem látjuk beszélgetőtársunk arcmimikáját, de talán az is közrejátszhat a döntésben, hogy burkában vagy csadorban gond nélkül bejuthat egy kiképzett terrorista az iskolába, és komoly pusztítást vihet véghez.

Omladoznak a liberális, migránsbarát falak, főleg Manchester után, ahol kiderült, hogy az Iszlám Állam gyermekeinket is gond nélkül felrobbantja, megkéseli, vagy AK-47-essel lekaszabolja. A norvégok talán rájöttek, hogy gyermekeik biztonsága fontosabb, mint hogy egész társadalmuk alávesse magát a muszlim bevándorlók elvárásainak.

Milyen jó, hogy nálunk nincs szükség ilyen illiberális döntés meghozatalára.

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések