A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kábítószer-kereskedők rendőrkézen

A balassagyarmati rendőrök kábítószer-terjesztői hálózatot göngyölítettek fel.
A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt Sz. Erik 29 éves balassagyarmati, valamint Sz. Martin 19 éves, S. János 20 éves cserháthalápi lakosok ellen, míg kábítószer birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt B. Milán és P. Patrik 28 éves szlovák állampolgár, továbbá H. Balázs 31 éves balassagyarmati lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján B. Milán és P. Patrik közlekedett személygépkocsival Balassagyarmat belterületén 2017. június 12-én 1 óra 30 perckor, amikor a járőrök ellenőrizték őket. Az ellenőrzés során a rendőrök B. Milán oldaltáskájának zsebében  0,2 gramm zöld növényi törmeléket találtak. A férfi a helyszínen elismerte, hogy Szlovákiában 0,4 gramm kábítószert vásárolt, melynek a felét a rendőri intézkedést megelőzően elszívta. A gépjármű átvizsgálása során a rendőrök a kesztyűtartóban további bruttó 307 gramm mennyiségű, vákumzáras tasakban tárolt zöld növényi törmeléket, a jármű ülésein alufóliába csomagolt, bruttó 1,5 gramm fehér port, valamint összesen 135 gramm különböző csomagolású zöld növényi törmeléket és egy digitális mérleget, továbbá nagy mennyiségű valutát, készpénzt találtak meg és foglaltak le.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a két férfi kapcsolatban állt Sz. Erik balassagyarmati lakossal, aki 2016 szeptemberétől több alkalommal, rendszeresen értékesített kábítószert Balassagyarmat belterületén Sz. Márton és S. János cserháthalápi lakos részére. Alkalmanként a marihuánát együtt fogyasztották el. A két cserháthalápi férfi meglapozottan gyanúsítható azzal is, hogy az így megvásárolt kábítószerből fogyasztásra átadott, illetve értékesített fiatalkorú ismerőseinek.

A rendőrök Sz. Eriket és társait elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozóhatóság tagjai a 29 éves férfit és a két 28 éves társát őrizetbe vették.


Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések