A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Juncker: “Magyarországot és Lengyelországot nem kellett volna felvenni az EU-ba!”

Az Európai Bizottság elnöke ismét a közép-európai országokat kritizálta, mert azok kiállnak magukért és nem hajlandóak elfogadni a migránskvótákat.
“Aki nem akarja elfogadni a más bőrszínnel rendelkező vagy más valláshoz tartozó embereket, az egy olyan képzelt világban él, ami szerintem nem kompatibilis az EU eredeti küldetésével” – mondta Juncker a Süddeutsche Zeitungnak.

Ezzel a hozzáállással nem vették fel volna az Európai Unióba Magyarországot és Lengyelországot 2004-ben – tette hozzá az EB elnöke.

“Ha akkor is migránskrízis lett volna, és így viselkedett volna Magyarország és Lengyelország, mint most, akkor nem csatlakozhattak volna az Európai Unióhoz” – mondta.

Megjegyezte, hogy mindennek ellenére nem pártolja a strukturális alapok csökkentését, amikből a kelet-európai országok sok forráshoz jutnak.

A szolidaritás nem egyirányú utca

A bizottság elnöke ennek ellenére úgy nyilatkozott, hogy sokszor még is szívesen megszívatná a kelet-európai országokat, de tudja, hogy a források megvonása nem segítene a kialakult helyzeten, és még az egymás iránti minimális szolidaritás kiépítése is lehetetlen küldetéssé válna.

De a szolidaritás nem egyirányú utca – jegyezte meg Juncker azzal kapcsolatosan, hogy kedden az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen kötelezettségszegési eljárást indított, amiért az imént említett országok nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést. A kötelezettségszegési eljárás levélváltással indul, majd ha nem sikerül megegyezni, az Európai Bíróság pénzbüntetést ítélhet meg. Tehát annak ellenére, hogy Juncker állítása szerint nem pártolja a pénzbüntetést, megvonná a forrásokat a kelet-európai országoktól.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések