Hirdessen itt

Jövőre megéri fehéren kiadni a lakást

2018-tól teljesen megszűnik a bérleti díj eho-ja. S mivel az eho jövőre egyébként 22-ről 20 százalékra csökken, ez pont ennyi megtakarítást jelenthet a bérbeadóknak.
A továbbiakban csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetniük a bevétel után -írja a 24.hu.

Az adócsökkentés a 2018.01.01-ét követően megszerzett jövedelmekre vonatkozik majd. Egy szakértő szerint sokan élnek majd azzal a trükkel, hogy ügyvédi letétbe helyeztetik az összegeket, és majd csak jövőre kérik a saját számlájukra a pénzt, amikor már csak 15 százalék adót kell fizetni utána.

Ruszin Zsolt azonban figyelmeztet, várhatóan a NAV sem fogja ezt tétlenül szemlélni, hanem úgynevezett „adózási kérdést” bocsát majd ki, a 2018 előtt előlegként beszedett, ügyvédi letétbe helyezett, de a bérbeadónál még jövedelemként el nem számolt bérleti díjakra. Valamint az adócsökkentés visszaélésszerű „korai kiaknázásával” szemben a rendeltetésszerű jogalkalmazásra fogják majd felhívni a figyelmet. Szóval kétszer is meg kell gondolni a trükközést.

A belföldi magánszemélyek jövőre tehát eho nélkül, 15 százalékos adóteherrel tudnak majd bérbe adni, úgy, hogy a bevételt csökkenthetik költségeikkel, 2% értékcsökkenéssel és még a gyerekkedvezményt is igénybe vehetik rá. Ez az adószakértő szerint még akkor is megérheti, ha építményadót kell az ingatlan után fizetni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések