A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jelzőőri képzést kaptak a polgárőrök

Polgárőröknek tartottak jelzőőri továbbképzést június 10-én, Bólyban.
A Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége szervezésében tartottak június 10-én polgárőrök részére jelzőőri oktatást. Baranya Megyéből 107 polgárőr figyelte odaadóan Szilágyi Omer rendőr főtörzszászlós és Fuksa Ágnes a megyei szövetség elnökhelyettese előadását. 

A jogszabály szerint 2010 óta a polgárőrök törvénybe foglalt jogosultsága a jelzőőri tevékenység – mondja Szilágyi Omer rendőr főtörzszászlós. - De mint tudjuk e tevékenységet az iskolák közelében a kijelölt gyalogos átkelőhelyeknél, illetve közlekedési balesetek helyszínén, rendőri felkérésre végezhetik a közlekedés rendjéről szóló jogszabálynak megfelelve. A polgárőrök korábban is tevékenyen közreműködtek jelzőőrként a balesetek megelőzésében és a közlekedés biztonságának elősegítésében. Sőt, a gépjárműpark növekedésével egyenes arányosan egyre gyakrabban és nagyobb számban fordult elő e tevékenység, ezért vált szükségessé a polgárőrök e jogosultságának megerősítése és törvényben szerepeltetése. 

A képzésen a polgárőrök előadást hallhattak egyebek mellett a jelzőőr személyéről, a feladatának végrehajtásához szükséges felszerelésről, a közúti közlekedési baleset helyszínén illetve az óvodák és általános iskolák közvetlen közelében történő jelzőőri tevékenységről, a feladat végrehajtásának közös szabályairól, a járművek megállításának különös szabályairól.

Baranya Megyei Polgárőr Egyesület

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések