A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gábor 8 évig feküdt holtan lakásában, szomszédai azt hitték, a pszichiátrián van

Csaknem nyolc éve mumifikálódott holttest látványa fogadta az új tulajt, amikor belépett az árverésen vett lakásába. A korábbi lakos, Gábor bőre leszáradt, már a csontjai látszódtak.
Az előírásoknak megfelelően a végrehajtók, rendőrök és egy lakatos társaságában érkezett kedd délelőtt Szolnokon, a Puskás Tivadar körúti frissen vásárolt la­kásához az új tulajdonosnő a fiával. Kopogás és csöngetés után a szakember néhány perc alatt kinyitotta az ajtót, de ami ezután kö­vetkezett, arra a sokat látott járőrök és vég­rehajtók sem számítottak.

Miután a kö­zépkorú szőke tulaj belépett a szobába, az előző lakos, R. Gábor legalább nyolc éve aszalódó holttestére bukkant az ágyban. A bejárati ajtón belül hosszú évek óta felhalmozódó szórólapok, levelek és a végrehajtók által kiküldött levelek is ott he­vertek. A térdig érő papírszemetektől alig tudták kitárni az ajtót.

A Borsnak sikerült elérnie az egyik személyt, aki jelen volt a nem mindennapi felfedezés pillanatában.

– A csontjai jól látszódtak, a bőre pedig szinte teljesen le volt száradva. Az összeaszott test úgy nézett ki, akár egy múmia. Olyan kemény volt, mint egy bútor, az élére lehetett volna állítani. Nem volt az a hányingerkeltő, bomlóhús-szag, de az állott levegő illata sem volt túl kellemes – mondta a Borsnak a megdöbbent férfi.

A rejtélyes körülmények között elhunyt állami gondozott Gábor csaknem tíz éve költözött a házba. Nagyon zárkózottnak ismerték, senkivel sem kommunikált. A ha­lála idején negyven év körüli volt katonáról szomszédja könnyeivel küszködve beszélt.

– Nem látogatta senki. Az orvosi kezelé­sei miatt többet volt a pszichiátrián, mint itt­hon. Azt hittük, hogy végleg bent fog­ták, ezért nem is gyanakodtunk a hollé­té­ről. Szörnyű ez az egész, annyira megvi­selt, hogy nyugtatót kellett bevennem – mond­ta megtörten az ötven éve itt élő Ger­hárt Józsefné, aki hozzátette: nem ez volt az első tragédia a házban.

Húsz éve egy fiatal fiú végzett magával a másodikon. Munkahelyén sikerült elérnünk a bőrdíszműves friss tulajdonos nőt is, aki nem akart nyilatkozni. Úgy tudjuk, a történtek után sem adna túl az ingatlanon. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések