Hirdessen itt

Figyelem! Minden szülőt érint! A következő tanév már nagyon hosszú lehet. Rövid lesz a nyári-szünet

Óriási pech a gyerekeseknek: jövőre nagyon későn érhet véget a tanév
Egyelőre még nincs tervezet , de a szakmával  még folyik az egyeztetés a a tanév meghosszabbításáról , nyilatkozta – mondta Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár, az InfoRádió Aréna című műsorában.

Mindig előtérbe kerül  a nyári szünet idején, hogy túl hosszú a szünet, és a szülők nem tudnak mit kezdeni a gyerekekkel, mert a szülők nem rendelkeznek ennyi szabadsággal.  Ezzel szemben tanév közben azok a felvetések kerülnek előtérbe, hogy a nyári szünet legyen  hosszabb, mert június már nagyon meleg van június közepén már  nem lehet tanítani. A pedagógusok sem  örülnek annak,  hogy például még két héttel tovább tartson a tanév tette hozzá Maruzsa Zoltán.

Az államtitkár azt nyilatkozta: „Olyan kompromisszumos megoldás körvonalazódik, amely szerint a kormányzat az Erzsébet-táborokhoz hasonló tömeges táboroztatási lehetőségeket biztosítana, és tízezrével fogadná a rászoruló gyerekeket.”

Ha sikerül bővíteni ezeket  a kapacitásokat a nemzeti táborozási koncepció és az erre fordított uniós források mentén, és természetesen, ha  sikerül kidolgozni olyan tematikus programokat, amelyek nem drágák, és sikerül adott esetben az iskolaépületekben szervezni.  Nem minden esetben  bentlakásos módon játékos nyári foglalkozásokat és különböző kompetenciafejlesztő tartalmakat tudnának kínálni, akkor lehetne ezzel egy jó kompromisszumos megoldás irányába.

Hozzátette,  azt is, hogy kifejezetten alacsony a tanítási napok száma Magyarországon, a különböző OECD-s kimutatások szerint. Azt is kijelentette a  helyettes államtitkár hogyha  sor kerül a tanév meghosszabbítására jövőben, akkor is csak az az említett táborozási koncepció mentén történhet meg.. Az csupán technikai kérdés, hogy ezt például a tanév részeként kell-e felfogni , vagy a bevezetése  már a tanéven kívüli, de állami kínálatként fog megvalósulni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések