A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Feljelentette Orbán Viktort, Zagyva György, Strassbourgig meg sem áll

“Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel” – írta meg az MTI szombaton Havasi Bertalanra, a kormányfő sajtófőnökére hivatkozva. Csakhogy három dolog nagyon nem stimmel ezzel.
1. Zagyva György Gyula közleményben írta meg, hogy “Varga-Bíró Tamás hazudik, amikor azt állítja, lezsidóztam volna, vagy a családját fenyegettem volna bármilyen módon is telefonbeszélgetésünkben”.

2. Zagyva György Gyula nem a Jobbik tagja, nem is volt az sohasem.

3. Orbán Viktor miniszterelnökként sok mindent megtehet, de így nem utasíthatja a belügyminisztert, ahogyan erre egyébként Schiffer András a Facebook-oldalán is felhívta a figyelmet: “Ha ma Magyarországon a miniszterelnök simán ad utasítást nyomozások lefolytatására, akkor ugyanilyen simán ad utasítás nyomozások le nem folytatására is?”

Miközben Zagyva György Gyula kijelentette, hogy feljelenti Varga-Bíró Tamást és a hazugságokat tényként közlő sajtótermékeket, valamint követelte, hogy az őt megrágalmazó Varga-Bíró tegye közzé a beszélgetés hangfelvételét, amelyből kiderül, hogy se nem zsidózta le, se nem fenyegette meg a családját kiírtással, ma újabb lépést tett. Arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségen feljelentést tett hivatali visszaélés miatt.

A Btk. 305. pontjába ütköző bűncselekmény az, ha egy hivatalos személy jogtalan hátrány okozása miatt túllépi hivatali hatáskörét vagy visszaél hivatali helyzetével. Zagyva György Gyula szerint a miniszterelnök esetében ennek a bűncselekménynek a gyanúja felmerülhet. Az általunk megkérdezett jogászok is egyetértettek vele ebben.

“Lehet, hogy Belorussziában mondjuk ez a szokás, de Magyarországon a miniszterelnök nem utasíthatja a belügyminisztert, hogy hogyan folytasson le egy nyomozást. Ez egészen elképesztő”– mondta Zagyva telefonos érdeklődésünkre. 

A Facebook-oldalán legutóbb éppen Orbán Viktort, Kövér Lászlót és Áder Jánost ábrázoló képet megosztó Varga-Bíró Tamás részvételével a fideszes médiában megindult ügy kapcsán továbbra is azt kéri, hogy “amit nem követett el, azt ne ragasszák rá”, ugyanakkor azért természetesen vállalja a felelősséget, amit ténylegesen mondott egy magánbeszélgetés során. Ismét hangsúlyozta, a “zsidó tempó” kifejezés elhangzott a szájából, de nem “zsidózta le” Varga-Bíró Tamást, és nem fenyegette meg sem a kislányát, sem a feleségét.

Cikkünk megírása közben Zagyva György Gyula közleményt is kiadott a feljelentésről, amelyben még azzal egészítette ki, hogy

“A ‘független’ magyar igazságszolgáltatásban eddigi tapasztalataim alapján cseppet sem bízva az ügyet a strassbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága elé is el fogom vinni.”
Két kérdés merül fel:

 Orbán Viktor utasítani fogja Pintért, hogy a törvény teljes szigorával lépjen fel/ne lépjen fel annak kapcsán, hogy Zagyva György Gyula feljelentést tett hivatali visszaélés gyanúja miatt ellene?

 Kell-e Magyarországon amiatt féltenie a testi épségét valakinek, ha feljelentést tesz a miniszterelnök ellen azután, hogy az ráuszította belügyminiszterét?

Olvasd el a többi hírt is a facebook oldalunkon!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések