Hirdessen itt

Ennyit ér a kupakgyűjtés: filléreket kapott csak a nagybeteg Benedek

Elkeserítő eredménnyel próbáltak segíteni a súlyosan beteg Balogh Benede­ken műanyag kupakok gyűjtésé­vel. 
A Sopron melletti Lövő köz­ségben élő Benedek mozgássé­rült, édesanyja és nagyszülei igyekeznek mindent megad­ni neki, de a nyugdíjból és az egy fize­tésből nehéz az utazást, a fejlesztéseket és az állandó felügyeletet megoldani.

Sorsát megismerve megyeszerte gyűjtöttek a jóakarók kupakokat a kisfiúnak. Már tíznél is több százliteres zsák telt meg otthon kupakkal, s akadt is egy segítőkész lövőházi vállalkozó, aki egy Vas megyében található gyűjtőhelyre szívességből elszállította.

– Az átvevőhelyen közölték, hogy a két mázsa kupak összesen legfeljebb tízezer forintot ér, de ezt még át kell válogatni, aminek szintén van költsége, így összesen végül négyezer forintot adtak – mesélte a kisfiú nagypapája, Balog Sándor a Kisalföldnek. S kérte is: ne gyűjtsenek több kupakot az unokájának.

A lap utánajárt, és kiderült, hogy a legnagyobb átvevő Pest megyében, Tinnyén van, ahol 65 forintot adnak a kupak kilójáért, ami körülbelül négyszáz darab. Hozzájuk viszik a kisebb gyűjtőhelyek is, azok emiatt fizetnek kevesebbet a leadónak. Ám Sopron mellől Tinnyére az úti költség miatt nem éri meg elvinni a kupakot, hiába adnak ott ugyanezért a mennyiségért 13 ezer forintot.

Summa summárum: bár a kupakgyűjtő akció látványos, és az adakozónak egy fillérjébe sem kerül, lényegesen hatékonyabb pénzt gyűjteni, illetve adományozni rászorulóknak.

Ne csak olvasd, add is tovább!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések