A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eltörölte a bíróság a röszkei zavargás fő vádlottjának 10 éves büntetését

A másodfokú tárgyalásra Bárándy Péter vállalta Ahmed H. védelmét. Védőbeszédében több ponton kifogásolta az elsőfokú tárgyalás menetét. 
Kiemelte, hogy véleménye szerint iratellenes volt egy videóbizonyíték felhasználása, mert ugyan a képfelvételt beemelték a bizonyítási eljárásba, a hanganyagot nem. Továbbá úgy találta, hogy nem alátámasztott a terrorcselekmény elkövetése, mert időbeli eltolódás van az események között. A hangosbeszélővel tartott beszéd és a kövekkel való dobálás között egy óra telt el. Így nem bizonyított az ok-okozati összefüggés. Bárándy az ügy újratárgyalását kérte.

A tárgyaláson az Ügyész is felszólalt, aki nem osztotta Bárándy Péter véleményét. Szerinte az elsőfokú tárgyalás megfelelően zajlott és nem szükséges azt megismételni. Kijelentette, hogy nemhogy csökkentett büntetést kellene kapnia Ahmed H.-nak, hanem súlyosbítani kellene az elsőfokon kiszabott 0-tól 10 évig terjedő büntetését és középértékre kellene helyezni, azaz 10 és 20 év között kellene meghozni a ítéltet.

Ahmed H. az utolsó szó jogán elmondta, hogy neki nincs problémája Magyarországgal. Amikor cukorbeteg édesanyja rosszul lett egy magyar vöröskeresztes lány segített rajta és már csak ezért is hálás az országnak. Ő egyébként Horvátországba indult a röszkei események után és csak akkor fordult vissza, amikor meghallotta, hogy buszokkal viszik Magyarországról a menekülteket Ausztriába. Ha tudta volna, hogy Magyarországon bűncselekménnyel vádolják, akkor nem fordult volna vissza.

A tárgyalásra egyébként fehér ingben és rendezetten jelent meg. Nem hozta a Koránt és sokkal nyugodtabbnak tűnt, mint az előző tárgyláson.

A bíróság végül hatályon kívül helyezte az elsőfokú tárgyalást, így újra tárgyalják az ügyet. Ahmed. H viszont előzetesben marad.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések