A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

ECDL: nagy előnybe került jó néhány epreskerti ballagó

Az Epreskerti Általános Iskolában ballagó diákok közül - a Tiszántúlon egyedüliként – többen pénteken megkapták az ECDL, vagyis az informatikai alapismeretekről szóló bizonyítványt.
A bizonyítványokat a ballagáson osztották ki a diákoknak, ezzel a végzősök előnyt szerezhetnek a továbbtanulásnál és a munkahely keresésénél is. A ballagó diákok közel fele megkapta a minősítést igazoló okmányokat - írja a dehir.hu.

Az Epreskerti Általános Iskola a régióban az egyetlen, ahol emelt szinten folytatnak informatikai képzést. A felsősök heti négy órában tanulják ezeket az ismereteket. Szabó Gyula igazgató a ballagáson ünnepi beszédében azt mondta, azzal hogy biztosítják az ECDL bizonyítványokat a diákok előnyre tehetnek szert a következő időszakban.

- Az Epreskerti Általános Iskola nyolcadikos tanulóinak közel 50 százaléka, tehát informatikai szakgimnáziumokba jelentkezett, tanul tovább és közel fele szerzett a nyolcadikosainknak ECDL vizsgabizonyítványt – nyilatkozta az igazgató.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések