A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ebből háború is lehet! Kim Jong-un rossz emberbe kötött bele! Meglepő módon provokálja Putyint!

Egy észak-koreai hajó megállított egy orosz hajót, amelynek háromfős legénységét letartóztatta. A kommunista diktatúra ezzel a lépéssel eggyel több ellenségre tett szert.
Az észak-koreaiak állítólag már Oroszországgal is keresik a konfliktust, ugyanis a hírek szerint az egyik hajójuk feltartóztatta a Katalexa nevű orosz hajót és letartóztatták annak három fős legénységét.

Az Interfax orosz hírügynökség szerint a jármű a Japán-tengeren haladt, amikor az incidens történt. Később rádión jelezték, hogy mi történt velük.

Mikhalil Voytenko szakértő szerint az észak-koreai hajó először megállásra kényszerítette a hajót, majd átszállították annak a fedélzetén tartózkodókat a saját járművükre és letartóztatták őket. Az utolsó rádióüzenet szerdán érkezett a Katalexától, azóta nem válaszolnak az üzenetekre.

James Mattis amerikai védelmi miniszter a héten jelentette be, hogy jelenleg a Kim Dzsongun vezette kommunista ország jelenti a legnagyobb veszélyt, hiszen teljesen kiszámíthatatlanul viselkednek és az utóbbi hónapokban több rakétakísérletet is végrehajtottak.

Az orosz hatóságok az incidensre reagálva közölték, hogy Buk-M3-as rakétavédelmi egységeket helyeznek el Szibéria keleti részén arra az esetre, ha Észak-Korea miatt harcok pattannának ki.

Moszkva Washingtonhoz hasonlóan aggodalmát fejezte ki korábban azzal kapcsolatban, hogy a kommunista ország mennyi rakétakísérletet hajt végre. Az Egyesült Államok már hadihajókat vezényelt a térségbe.

Vladimir Konovalov orosz külügyminiszter egyelőre nem erősítette meg a portál értesüléseit, miszerint elrabolták volna az orosz hajót, azonban Moszkva már felvette a kapcsolatot Phenjannal a diplomáciai csatornákon keresztül. A vlagyivosztoki tengeri mentőalakulatok aggodalmukat fejezték ki, amiért nem találják a hajót és legénységét.

Oroszország a tengeren és a szárazföldön is egyaránt közvetlenül szomszédos Észak-Koreával.
A hírek szerint a Katalexa Tajvan szigetéről indult, majd egy rövid dél-koreai pihenő után Vlagyivosztokban lévő Alye Perusa jachtklubba tartott volna. A kikötő közleménye szerint a hajó remek műszaki állapotban volt, ugyanis nemrég esett át egy felújításon, amit Japánban végeztek el, így szinte teljesen kizárható a meghibásodás lehetősége.

Az észak-koreaiak nem először razziáztak orosz hajókon, bő egy éve az Elfin nevű orosz hajót szállták meg, majd engedték el pár nappal később.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések