A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Devizahitelek – kitálalt a banki dolgozó! Belső titkokat is elárult!

A volt ügyintézőt tanúként hallgatták ki a bíróságon, azt mondta: a bankok tudták, hogy az ügyfelek nagyon rosszul fognak járni a devizahitelekkel.
A vallomás szerint a bankoknál annak ellenére mindent elkövettek, hogy minél több devizahitel-szerződést kössenek, hogy a dolgozóikat lebeszélték arról, hogy svájci frankban adósodjanak el.

“Amikor még a banknál dolgoztam, jött a jelzés, hogy kössünk minél több devizahiteles szerződést, mert emelkedni fog a svájci frank árfolyama, és most még kedvezően tudjuk azt adni” – vallotta a volt ügyintéző, aki elmondta, hogy nagyon sok ügyfélnek éppen belefért a jövedelmi keretébe a devizahitel, és látszott, hogy ha a forint romlása miatt emelkedik a törlesztőrészlet, akkor nem fogja tudni fizetni a hitelét. Őt magát viszont a főnöke beszélte le, hogy az akkor sokkal kedvezőbbnek tűnő devizahitelt válassza a drága forinthitel helyett.

“2005-ben nekem is kellett hitelt felvenni. Svájci frankos hitelben 19 ezer forint lett volna a havi törlesztés, a forinthitelnél pedig 38 ezer. Azért döntöttem a forinthitel mellett, mert a munkámnál fogva beleláttam a devizahitel kockázataiba, és az akkori főnököm is azt mondta, hogy a magyar gazdaság állapotát látva inkább a forinthitelt vegyem fel, mert az nem fog emelkedni” – mondta a bíróság előtt a tanú, aki ezért az akkor kétszer drágább forinthitelt választotta.

Ezután érthetően nem tudta jó szívvel ajánlani az ügyfeleknek a devizahiteleket, pedig a vezetőségnek az volt az elvárása, így később kirúgták, írja a Blikk.

Minden elszámoltatás dacára a bankok eddig megúszták, hogy a leghúsbavágóbb tételből, az árfolyamkockázatból nekik is részt kelljen vállalniuk. Kérdés, hogy ez meddig maradhat még így?

Forrás: netextra.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések