Hirdessen itt

Csongrádban foglalkoztatássegítő programot indítanak

Két, aktuálisan elérhető, foglalkoztatást elősegítő támogatási programra hívja fel a megyei cégek, vállalkozások figyelmét a Csongrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya kedden induló fórumsorozatán - tájékoztatta a kormányhivatal hétfőn az MTI-t.
A közlemény szerint a munkáltatók számára kedvező feltételek mellett elérhető uniós pályázati források segítik a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetben lévő emberek foglalkoztatását. A járási székhelyekre szervezett munkáltatói fórumokon a kormányhivatal munkatársai mutatják be a támogatott foglalkoztatási lehetőségeket.

A GINOP 5.1.1 (Út a munkaerőpiacra) projekt célja egyrészt az álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatása, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába átlépés elősegítése azok esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában.

A GINOP 5.2.1-14 (Ifjúsági Garancia) elnevezésű kiemelt program, a 15-24 év közötti, se nem tanuló, se nem dolgozó fiatalok foglalkoztatását, továbbtanulását kívánja elősegíteni.

Csongrád megyében a projektek keretében összesen 14,8 milliárd forint használható fel, amely 12 793 munkavállaló elhelyezkedését segíti. A pályázati forrás felhasználható foglalkoztatás bővítését szolgáló bérköltségre, a vállalkozóvá válás elősegítésére, lakhatási támogatásra, képzésre, mentori és humán szolgáltatásra - áll a közleményben.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések