Hirdessen itt

Betelt a pohár! Fellázadtak a keresztények a migránsok és a liberális simogatóik ellen!

Lehetetlen nem szándékos provokációnak tekinteni a muszlim imaszertartás megszervezésének módját, mivel a felvételek tanúsága szerint a iszlámhívők a ramadánt népszerűsítő molinójukat tüntetőleg a keresztények számára megszentelt helyen, a Szűz Mária-szobor lábazatához rögzítették.
Az iszlám imaeseményt Granada város szocialista vezetése és az Euroarab Alapítvány nevű iszlám szervezet közösen szervezte meg.

A cél az iszlám megismertetése és az emberekhez való közelítése volt. Ezt a célt sikerült az európai és spanyol történelem egyik, az iszlámmal kapcsolatosan legemblematikusabbnak számító történelmi helyszínén, Granadában megfogalmazni.

Az iszlám visszaszorításáért folytatott több évszázados spanyol harc végső állomásaként Granada volt az utolsó, leghosszabb ideig fennmaradó muzulmán Emirátus központja, amelyet csak 1492-ben sikerült a spanyol királyságnak visszafoglalnia.

Granadában egészen 2003-ig még egyetlen működő iszlám mecset sem volt. Ma már több is működik.

Francisco Cuenca, a város szocialista polgármestere az üggyel kapcsolatban úgy vélte, hogy az iszlámhívők ünnepsége is bizonyítja, hogy Granada az együttélés és tolerancia városa.

A szocialista polgármester az iszlám ima megszervezésével összefüggésben még azt is hangsúlyozta, hogy a multikulturalizmus sohasem lehet fenyegetés, mert az mindenki számára csak hozzáadott értékkel bír.

A város keresztényeinek egy része azonban nem osztotta a baloldali politikusok multikulturális érveit, tiltakozást szerveztek a Szűz Mária-szoborhoz.

A tüntetők szerint a ramadánt népszerűsítő muszlim imának egy katolikus vallási jelképhez – egy Szűz Mária-szoborhoz – való szervezése minimum a katolikusokkal szembeni tisztelet hiányát jelenti.

“Azért vagyunk itt, mert nem engedhetjük meg, hogy ez megtörténjen. Nem tehetik ezt meg Granadában. Ezt a saját imahelyeiknél megtehetik, de nem a Jardines del Triunfo téren, ami már régóta a miénk.” – nyilatkozta a tiltakozás egyik résztvevője.

Nem a granadai az egyetlen példa arra, hogy a kereszténység, a keresztény kultúrkör és civilizáció összeütközik a baloldali politikai erők által támogatott iszlám előretöréssel.

Magyarországra is eljutott például annak a híre, hogy azt szeretné a spanyol baloldal és a spanyol muszlimok nagytanácsa, hogy a córdobai katolikus katedrálist a muszlimok is használhassák imahelyként, és hogy államosítsák a templomot.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések