Hirdessen itt

Az európaiak többsége szerint túl nagy a német befolyás

Egy friss közvélemény-kutatásból kiderült, hogy több európai országban a lakosság többsége úgy gondolja, Németország túl nagy befolyást gyakorol az EU döntéshozatalára.
A Pew Research egy nemrég nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásának eredményei szerint az emberek egyre inkább nemkívánatosnak tartják, hogy Németország vezető szerepet töltsön be az Európai Unió politikájának formálásában. A leglátványosabb eredmény Görögországban született, ahol a lakosság 89%-a gondolja úgy, hogy túl nagy a német befolyás.

A Pew jelentése szerint „az uniós döntéshozatal kapcsán kilencből öt európai tartja problémának a túlzott német befolyás jelenlétét. Ez a nézet közös Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban. Lengyelországban és Magyarországon szintén a lakosság többsége egyetért abban, hogy Németország aránytalanul nagy befolyást gyakorol az uniós döntéshozatalra. A briteket megosztja ez a kérdés.”

A kutatás eredményeiből az is kiderült, hogy a németek viszont meg vannak elégedve a vezető szereppel.

„Tízből hat német úgy gondolja, hogy országa éppen megfelelő mértékű befolyást gyakorol az EU-ra. Európa összes többi országával ellentétben Németországban csak a lakosság 10%-a látja úgy, hogy aránytalanul nagy mértékben befolyásolják az uniós ügyeket, miközben a németek 26%-a szerint még ennél is nagyobb befolyást kellene gyakoroljanak az EU működésére.”

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések