A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“A törvényes rendet próbálja aláásni a Soros-maffia

Ma szavazott az Országgyűlés a civiltörvény módosításáról. A kormány szerint a törvény megalkotásakor figyelembe vették a Velencei Bizottság jogi aggályait. Az ellenzék szerint viszont a lényegi kérdéseken nem változtattak. A Fidesz kommunikációs igazgatója arról is beszélt az M1 Ma reggel című műsorában, hogy a közvélemény nem hagyhatja, hogy alantas módszerekkel provokálják.
Döntő részben elfogadta a kormány a Velencei tanács javaslatait, és a törvény célkitűzéseit a bizottság támogatta.

A közös munka meghozza a gyümölcsét

Állásfoglalásában azt egyébként a Velencei Bizottság sem vitatta, hogy a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvénytervezet jogszerű célokat tűz ki, mint például a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem.

“Jó néhány javaslatot elfogadtunk, amelyekről úgy ítéltük meg, hogy belefér a törvény kereteibe és az adott célkitűzést nem változtatja meg. Például elfogadtuk azt a javaslatot, hogy ha megszűnik a külföldről érkező támogatás, akkor azt követően egy év múlva a szervezetnek már nem kell feltüntetni. Ahogy a korábbi verzióban három év lett volna, ez most egy évre csökken. Vagy elfogadtuk azt is, hogy csak az 500 ezer forintot meghaladó támogatások jelenjenek meg, tehát jó néhány olyan javaslatot megfogadtunk, amelyet azt gondoljuk, hogy beleférnek a törvény kereteibe” – részletezte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
A Soros-szervezetek ellenállnának

Érdekes, hogy pont azok a civil szervezetek ágáltak az átvilágítás ellen, akik külföldről eddig is kaptak támogatást, és azt fel is tüntették.

“Döntően Soros György szervezeteiről van szó, és ők állandóan az átláthatóságra hivatkoznak, és azt kérik számon  a kormányzati intézkedéseken, hogy miért nem átláthatóbbak, azonban amikor a támogatások forrásának és mértékének megjelenítésére kerül a sor, akkor tiltakoznak” – magyarázta Hidvéghi Balázs. A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy politikai nyomásgyakorlásról van szó, mert a Soros-szervezet részei nem akarják, hogy ez a nyilvánosság számára is világossá váljon.

Hozzátette, hogy  a jelenlegi rendelkezés szerint 7,2 millió forint feletti támogatást már jelezni kell, de ha valaki például csak 7,1 milliót kap, akkor azt nem kell majd feltüntetni.

Nem szabad bedőlni a provokációnak

A radikális aktivistákkal, és kiképzésükkel kapcsolatban Hidvéghi Balázs jelezte, hogy ezeknek az embereknek egyetlen céljuk van: megpróbálják megzavarni a a törvényes rendet, és a törvényesen működő kormány munkáját. Felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon fontos, hogy megőrizzük a nyugalmunkat, a közvélemény ne dőljön be ezeknek a provokációknak.

“Elképzelhető, hogy lesznek támadások különböző intézmények ellen, ahova bemennek aktivisták, de ezt nyugalommal kell kezelni, ahogy az év eleji tüntetéseken is a rendőrség fenntartotta a közrendet és nem engedtek a provokációnak” – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

“A Soros maffia a nyilvánosságot és átláthatóságot kerülve működik, és közben törvényes rendet próbálják aláásni, amelyek nem esnek egybe a nemzeti célokkal.” – zárta szavait Hidvéghi Balázs.

Olvasd el a többi hírt is a facebook oldalunkon!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések