Hirdessen itt

A muszlimok nem akarnak Európához tartozni

Maróth Miklós szakértő, a PPKE tanára hétfőn este arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy a muzulmán felfogás szerint az állam nem területi, hanem közösségi alapokon szerveződik.
A szakértő szerint a legtöbb tanulmányból az derül ki, hogy az első generációs bevándorlók még megpróbálnak beilleszkedni, de az ő gyerekeik, unokáik már a társadalom peremére kerülnek.

Angliában készült felmérések szerint a második-harmadik generációs muzulmánoknak az angol királynő nem jelent semmit, mert ők a saját közösségük felé fordulnak, és annak a normáit követik” - mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára.

Maróth Miklós szerint az Iszlám Állam is azért vállal fel minden merényletet, mert az elkövetők sokkal inkább a muszlim közösség részének tartják magukat, mint az unió polgárainak.

Párhuzamos társadalmak, illetve gettók alakulnak ki, és létrejön egy olyan réteg, amely elégedetlen, nem tud egyről a kettőre jutni, nem tud beilleszkedni, és nem lát más kiutat, mint a hitbe való kapaszkodást, hiszen ez felsőbbrendű érzést biztosít a hitetlenekkel szemben. Így következhet be, hogy ezek a gyökértelen emberek radikális csoportokhoz csapódnak” - mondta a professzor, aki hozzátette, hogy az iszlám társadalom 15 százaléka radikalizálható.

Maróth a megoldásról is beszélt.

Semmiképpen sem a tétlenség a megoldás. Az unióhoz tartozó államok addig életképesek, amíg jogkövető állampolgárok élnek itt” - fogalmazott.

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések