Hirdessen itt

A londoni terrortámadás elkövetőinek az eredeti vagy a következő célpontja Wimbledon lett volna

Erősen feltételezhető, hogy az iszlamisták a Wimbledonba tervezett támadásuk helyett azért támadtak Londonban, mert a manchesteri robbantás után minél hamarabb le akartak csapni a britekre.
A brit lap megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy Khuram Butt állásinterjút egyeztetett egy biztonsági céggel, amely biztonsági menedzsereket szolgáltat a Wimbledonba és a Premier League labdarúgóklubjaiba.

A brit biztonsági szolgálatok és terrorizmusellenes szervezetek jelenleg még annak a felderítésével foglalkoznak, hogy pontosan mi lehetett Butt alapmotivációja a wimbledoni munka megszerzésével, és aztán milyen szempontok és körülmények hatására módosult a terv úgy, hogy ő maga is aktívan részt vett londoni terrortámadásban.

A nyomozóhatóságok szerint a történések egyik legvalószínűbb forgatókönyve az lehetett, hogy eredetileg a Butt vezette csoport támadási terve a teniszversenyek helyszínére irányulhatott.

A Manchester Arena kijáratánál történt robbantásos merénylet miatt Butt úgy döntött, hogy hamarabb támadnak.

Az események felgyorsításához a terroristáknak improvizálniuk kellett, ami végül oda vezetett, hogy a teniszkupák helyszíne helyett inkább a brit főváros London hídja lett a terrortámadásuk helyszíne.

A brit sajtó szerint a londoni terrortámadás felgöngyölítése kapcsán egy ijesztő információt már biztosan lehet tudni. Ez pedig az a tény, hogy a kétgyermekes, 27 éves Khuram Butt, a brit sajtó értesülései szerint korábban hat hónapon át dolgozott a londoni metróban.

Az iszlám terrorista Butt állása októberben szűnt meg a terrortámadások szempontjából kiemelten fontos helyszínnek számító londoni metrónál.

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések