A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A lakosság kérte, hogy számolják fel a Holló János utcai játszóteret

Ezt ugyanis a gyerekek már alig, illetéktelenek viszont éjjelente gyakran használták. S van még két másik játszótér is a közelben.
Játszóteret adtak át a Bihari-Pandúr utca kereszteződésében Debrecenben pénteken. Ennek kapcsán felvetődött, miközben itt új játszóteret vehettek birtokba a gyerekek, miért kellett felszámolni nemrég a Holló János utcai játszóteret. Az önkormányzat sajtóközleményt adott ki erről.

Mint ebben olvasható, a Holló János utcai játszóteret „nagyszámú lakossági kérésre számolta fel az önkormányzat. A játszótér alulhasznált volt, a játszóelemeket a gyermekek alig, illetéktelenek viszont éjszakánként gyakran használták. A lakók arra panaszkodtak, hogy közbiztonsági problémát jelent számukra a játszótér.
A debreceni önkormányzat hosszú távú fejlesztési koncepciójában, a 2016-ban indult Új Főnix Terv zöld város programjában a város teljes területén növeli a zöldfelületek nagyságát. A Petőfi téren ebben a programban a lakókkal egyeztetve a játszótér területén zöldterületet alakít ki. A korszerűsítés része az is, hogy a házsor túloldalára, a Petőfi térre új játszóelemek kerülnek.

Az önkormányzat a Holló János utcai játszóelemeket elbontotta, felújította, majd más városrészekbe helyezte, illetve helyezi ki. Így a Bihari-Pandúr utca mellett kerül játszóelem a Borbíró térre és a Jászai Mari utcai játszótérre is. A Petőfi tér környékén élő gyermekes családok pedig – ahogy eddig is tették – a közelben két játszóteret is használhatnak.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések