Hirdessen itt

A BBC kivágta az “Allah!” kiáltásos részt amikor három muszlim nő ütött, rúgott, késelt egy óvónőt

Régebben lehetett naiv egyénektől olyasmit hallani, hogy a BBC az újságírói etika zsinórmértéke, a tapasztalt ember viszont már akkor is tudta, hogy az egy ugyanolyan propagandaadó, mint a fősodratú média többi tagja.
Nézzünk erre egy újabb példát!

Mint ahogyan már hírt adtunk róla, hogy Londonban három muszlima (muszlim nő) megtámadott és késsel megvágott egy óvónőt, miközben Allahról kiabáltak.

Karrien Stevens, a Little Diamonds óvoda igazgatónője nyilatkozott a kolléganőjét ért támadással kapcsolatban. A BBC ezt a változatot mutatta be (az „ázsiai” a brit polkorrekt szóhasználatban pakisztáni muszlim bevándorlót jelent):

Húszas éveikben járó három fiatal lány, ázsiaiak, követték őt, és hátulról megtámadták. [Ugrás a felvételben] Lerángatták a földre, és aztán rugdosták, ököllel ütötték. És aztán az egyikőjük előszedett egy kést, és végighasította a karját.

Karrien Stevens a The Telegraph-nak adott interjújában ezt mondta:

Munkába sétált, egészen hétköznapiasan, mert csodálatos fényes nap volt, az állomásról, és három lány volt mögötte. Nem igazán figyelt fel erre. Nyilvánvalóan kántáltak. Abban a pillanatban nem tudta, hogy mit kántálnak, és aztán hirtelenjében megtámadták azt mondva, hogy „Allah! Allah!”. És aztán nyilvánvalóan a földön volt, és ököllel ütötték, rugdosták, és aztán az egyikőjük előszedett egy kést, és megvágta a csuklójától a könyökéig.

Karrien Stevens az Evening Standardnek adott interjújában megemlítette, hogy „Allahról kiabáltak, arról meg a Koránról”.

A BBC tehát szándékosan kivágta az Allahra vonatkozó részt, mert az nem illett a nézőknek eladandó polkorrekt mondanivalójához (narratívájához).

A tapasztalt ember pontosan tudja, hogy fordított esetben, azaz ha három fehér ember támadott és vágott volna meg egy muszlim nőt azt kiabálva, hogy „Britain First!” (Elsősorban Britannia!), a BBC éjjel-nappal azt sugározta volna.

Amikor Michael Heaver rákérdezett a dologra, a BBC-s Daniel Sandford a Twitter-oldalán ezt az arcátlan választ adta: „Mint már tegnap elmagyaráztam, mi éppenséggel leellenőrizzük a sztorikat, mielőtt közöljük azokat. Sajnálom, hogy a tények, ahogyan azokat meg tudjuk állapítani, nem felelnek meg az Ön narratívájának”. Később még azt tette hozzá, hogy a rendőrség óvta őket ettől a változattól, mármint hogy megemlítsék Allahot és a Koránt.

A BBC honlapján ugyan szerepel az, hogy a késes támadást a rendőrség gyűlölet-bűncselekményként kezeli, és hogy Karrien Stevens azt mondta, hogy a támadók „valami Allahhal és a Koránnal kapcsolatos dolgot” kiáltottak, azonban az interjúból azt a részt kivágták. Rögtön adódik a kérdés, hogy ha azt leellenőrizték és elég hitelesnek tartották, hogy a honlapjukra feltegyék, akkor miért vágták ki az interjúból?

Élek a gyanúperrel, hogy azért, mert sokkal többen bámulják a televíziót, mivel az erőfeszítést nem igényel, mint ahányan veszik a fáradtságot, hogy a dolog után járjanak, és így a BBC abban reménykedett, hogy az átlagnéző előtt a támadás motivációja ismeretlen marad. Mindez pedig megfelel a fősodratú média által eladandó polkorrekt narratívának, hogy a terrorizmusnak semmi köze sincs az iszlámhoz.

Ez most nem jött össze, de azon érdemes elgondolkodni, hogy vajon hányszor próbálkoztak, illetve fognak még próbálkozni egy ilyen húzással?

Ne csak olvasd, add is tovább!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések