A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Váratlan fordulat! Megszólalt a buszmegállóba gázoló kabrió sofőrje! Erre senki nem számított!

A Velvetnek beszélt a hétfői halálos balesetről annak a fehér Mercedesnek a sofőrje, aki a szemtanúk szerint nagy sebességgel száguldott a Dózsa György úton. 
Az már hétfőn kiderült, hogy a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt a férfi, aki állítja: a buszmegállóba becsapódó Citroën bevágott elé a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésében.

Vétlennek érzi magát a hétfői, két ember életét követelő XIII. kerületi balesetben a karambolban érintett egyik autó, a fehér Mercedes vezetője.

A helyszíni fotókon jól látszott, hogy a kabrió oldalán valószínűleg vér folyt végig, a kocsi eleje összetört, de nem tűnt totálkárosnak.

A sofőr, az egykori kecskeméti maffiaper egyik vádlottja a Velvetnek azt mondta: mérhetetlenül sajnálja, de szerinte fatális véletlen volt az egész, és az ütközés azért volt ilyen brutális erejű, mert a két autó szinte frontálisan csapódott egymásnak.

A szemtanúk szerint a Mercedes legalább 120-130 km/órás sebességgel repesztett a Dózsa György úton a Váci út irányából a Hősök tere felé. A sofőr ezt a lapnak cáfolta. Úgy fogalmazott: „Láttam, hogy zöld a lámpa és nyomtam egy gázt, de nem padlógázzal mentem. Lehet, hogy túlléptem a sebességet, de nem akarok hazudni, nem tudom, mennyivel mehettem”.

Elmondása szerint a kabriót barátnőjének vette, egy budai szalonból hozta el, és a Podmaniczky úti mosóba vitte volna lemosatni hétfő délután.

A korábbi hírekkel szemben a férfi azt állítja, hogy a szürke Citroën a Hősök tere irányából haladt a Dózsa György úton, és a Kassák Lajos utcába kanyarodott be balra, de nem adta meg neki az elsőbbséget, amikor ő a Váci út felől érkezett a belső sávban. Mindkettőjüknek zöld volt állítólag a lámpa, de a Mercedes vezetője szerint a kanyarodó autóval szemben neki lett volna elsőbbsége.

Ahogy az a helyszíni fotókon is látszik, az ütközés után a Citroën letarolta a közeli buszmegállót, és ott maga alá gyűrt egy 23 éves férfit, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A Velvet információi szerint a fiatalember a Fővárosi Vízműveknél dolgozott, és hétfő délután hazafelé tartott.

A Citroënből a sofőrt és 37 éves utasát a tűzoltók vágták ki. Az utast a mentők még kórházba tudták szállítani, de olyan súlyos belső vérzése volt, hogy később ő is elhunyt.

A Mercedes sofőrje azt mondja, hogy az ütközés utáni öt percre egyáltalán nem emlékszik. A baleset után a többi sérülttel együtt a férfit is a Honvédkórházba vitték, ahol a vér- és vizeletvizsgálat eredményéig rendőrök őrizték.

Utóbbival kapcsolatban azt mondta: mivel ismert az előélete, a kórházban műtőről műtőre készenléti rendőrök kísérték, és addig el sem hagyták az épületet, amíg nem jött meg a vér- és vizeletvizsgálat eredménye, elmondása szerint mindkettő negatív lett.

A rendőrség tanúként hallgatta ki. A BRFK kedden a Velvet kérdésére azt válaszolta, hogy a baleset körülményeit vizsgálják, és senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

A Mercedes vezetőjének eltörött az egyik csigolyája és agyrázkódást kapott, de saját felelősségére még hétfőn elhagyta a kórházat. A többi sérült állapotáról egyelőre nincs friss hír.

Forrás: hvg.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések