A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Terrortámadás Milánóban! A média próbálja eltitkolni!

Terrorizmus miatt nyomoznak a csütörtöki Milánói késélés ügyében, a polgármester szerint csak egy erőszakos olasz volt az elkövető.
A húsz éves Tommaso Ismail Hosni csütörtökön este megkéselt a milánói központi pályaudvaron két olasz katonát és egy rendőrt. Hosni anyja olasz, apja észak-afrikai, ő maga már Olaszországban született.

A rendfenntartók a pályaudvar félemeletén egy kávébár előtt állították meg a Hosnit csütörtök este 8 óra körül, mert gyanút keltett az öltözéke és a mozgása. Ő azonban a papírjai átadása helyett két kést rántott elő a zsebeiből, és se szó se beszéd azzal kezdett el vagdalkozni.

Az általa megtámadott két katona és rendőr szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedett el, de kettejük esetében is csak néhány centin múlott a tragédia. Még aznap este az azonosítása után már mindenki meg is “könnyebbült”, hogy csak egy piti drogdílerről van szó, aki már decemberben le is volt tartóztatva egy rövid időre.

Pénteken azonban a nyomozók a facebook oldalán Iszlám Államot magasztaló posztokra és a terrorista szervezet videóira találtak, így nemzetközi terrorizmus miatt indult vizsgálat Hosni ellen. A facebook oldalát villámgyorsan törölték is.

A támadó nomádként éldegélt Milánóban, nappal a központi pályaudvaron tanyázott, éjszaka pedig egy autóban aludt a város szélén. Az olasz baloldal mindent meg is tett az ügy jelentőségének a lecsökkentésre, Sala, milánói polgármester például a facebook bejegyzésében csupán egy agresszív olaszként jellemezte őt, és kijelentette, hogy az ügynek nincs köze a bevándorláshoz.

Így a szombatra tervezett migránsokért menetet meg is tartotta az olasz Demokrata Párt, nagy csinnadrattával, élén Salaval és más környékbeli polgármesterekkel, baloldali politikusokkal, szervezetekkel, szövetkezetekkel, értelmiségiekkel, jogvédőkkel, iszlám központokkal, migránsokkal, burkába öltözött nőkkel, kurdokkal, anarchistákkal, stb.

Különböző források ötven és százezer közöttire saccolják a szombati fesztiválozó hangulatú meneten a résztvevők számát, akik még több migráns befogadását követelték, valamint azt, hogy senki ne számítson illegálisnak, vagyis mindenkit fogadjanak be. Továbbá a migránsok jobb integrációhoz és befogadásához kértek még több forrást.

A jobboldali pártok mind ellenezték a menetet, többek között az éppen sebesülést szenvedett olasz rendőrök miatt is, és a velük való szolidaritásra szólították fel a baloldalt. Milánó polgármestere azonban ezt a problémát is lazán megoldotta, így beszélve erről a szombati beszédében:

“Meg vagyok győződve arról, hogy ha megkérdeztük volna a megsebesített katonákat arról, hogy helyénvaló-e ez a mai manifesztáció, igent mondtak volna. Olyan személyek ők, akiket szenvedés ért, de az állam szolgálói.”

Ezen kívül már a támadónak is majdnem sikerült kimosdatnia magát a terrorizmus minden gyanúja alól, többek között azzal, hogy azt állította magáról, hogy ő nem is hívő, sőt egyáltalán nem is muszlim. Meg ő csak nézegette azokat az Iszlám Államos videókat, ahhoz meg mindenkinek joga van, hogy azt nézegesse, amit csak akar, stb.

Azonban a nyomozás fényt derített arra is, hogy még decemberben Hosnival együtt egy líbiai társát is letartóztatták, akiről azt feltételezik, hogy ő tanította a fiút dzsihádra. Most ezt a líbiait keresi az olasz rendőrség terrorellenes csoportja, hogy további adatokat gyűjtsenek az üggyel kapcsolatban.

Forrás: ilgiornale.it / F.I.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések