A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktornak volt egy freudi elszólása reggeli interjújában

Soros-jelentés, Ahmed H., Kína nyugodt, derűs, harmóniára törekvő filozófiája, szemben Brüsszel konfliktusokat okozó, túlzásba vitt szabadságvágyával. És persze megvédjük Magyarországot. Ma is üzent a népnek a miniszterelnök.
A Soros-féle csapatok Brüsszelben rendkívül elszántak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel, szokásos Kossuth rádiós interjújában. Szavai szerint “az egész attitűd lehangoló Brüsszelben. Európa lényege nem Brüsszelben van, hanem a nemzetállamok központjaiban.” A hétfőn elfogadott EP-határozat a 7-es cikkely életbe léptetésének kezdeményezéséről egy “elhibázott politika lenyomata” – mondta Orbán.

A miniszterelnök ma is elismételte közismert retorikai álláspontját: egy ok van a “Magyarország elleni támadássorozat” mögött: hogy minden évben be akarnak hozni 1-1,5 millió bevándorlót, ennek a szellemi atyja Soros György. A Tavares-jelentés elbukott, most Soros-jelentést készítettek Magyarországról – alkalmazta Orbán az egységes kormányzati kommunikációs stratégiát az ügyben.

“Elolvasva a határozatot, nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek. Felsorolják a bűneinket, amiből ez a kedvencem: Ahmed H.-t 10 év börtönre ítélték, mert a feszültségek oldására megafont használt, és három dolgot dobott a határőrökre.” Orbán szerint elképesztő, hogy a törvényes bírósági eljárást kérdőjelezik meg ebben az ügyben, amikor világos volt, hogy Ahmed H. rendőröket támadott meg Röszkénél, és másokat is erre hergelt.

Orbánékat az EU eljárása nem téríti le saját útjukról, “mi akarjuk megmondani, kikkel éljünk együtt, kikkel nem. Mi akarjuk megszabni az energiaárakat Magyaroszágon, hogy mekkorák legyenek az adók, ezt a jogot nem adjuk át Brüsszelnek – mondta el sokszor hangoztatott álláspontját Orbán. – Nem lehet az államok jóváhagyása nélkül tagállami hatásköröket átengedni Brüsszelnek. Mi a mostani jogmegosztást védjük. Ez is egy álláspont, hogy ne változtassuk meg, ami van.”

Magyarország elmegy a falig – ezt is mondta a miniszterelnök. “Elmegyünk a bíórsági eljárás végéig, ahol majd eldöntik, hogy egy adott ügyben kinek van igaza.”

Ha a bíróság úgy dönt, akkor Magyarországnak végre kell hajtania a kívánt törvénymódosításokat, de hogy hogyan, arról újból vita lesz, és mindig harcolni fogunk az érdekeinkért.

A riporter azt is megkérdezte, hogy Orbán kínai vagy brüsszeli tárgyalásai voltak-e derűsebbek. Orbán szerint “a kínaiak derűsebb emberek. Filozófiai gondolkodásuk középpontjában a harmónia, a harmóniára törekvés áll.” Ehhez képest “Nyugaton meg a szabadságra törekvés, ami mindig konfliktushoz vezet. A szabadságot veszélyeztető dolgok miatt folyamatosan alarmírozott állapotban van az EU” – fogalmazott. Sőt: a kínai derűs népség, jó velük tárgyalni. Ugyanakkor nagyon okosak: miközben kedvesek, jottányit sem engednek a saját érdekeiből. Éppen ezért hangulatilag könnyebb, intellektuálisan nehezebb volt Orbánnak Kínában tárgyalni, mint Brüsszelben.

Itt jön a freudi elszólás

Amikor Orbán korábbi gazdaságélénkítő terveiket ismerette az interjú elején, arról is beszélt, hogy nemcsak Matolcsy György jegybankelnököt és Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert (a Fidesz gazdasági programjának kiötlőjét és végrehajtóját) illeti elismerés, hanem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát is, “mert a magyar gazdaság reális helyzetét nehéz a minisztériumokból meglátni, ezt a gazdasági valódi szereplői tudják megválasztani, bocsánat, megválaszolni.

Orbán szerint Magyarországot azért hívták meg Kínába, mert azok között az országok között van, amelyek a következő 20-30 évben Kína szerint szerepet játszanak majd a világgazdaság növekedésében. Orbán Kína-ügyben meg is dicsérte miniszterét, Szijjártó Pétert.

Távlati terveikről azt mondta, hogy 2020-ra 5 százalék fölötti gazdasági növekedést akarnak elérni Magyarországon. Addig is meg kell védeni a béremelésre és az alacsony adókra épülő gazdaságpolitikát, mert “azt a magyar ellenzék meg akarja változtatni”.

A Lázár János által csütörtökön bejelentett gyermekszülés-ösztönzési csomagról Orbán nem árult el részleteket, szavai szerint azért, mert “ma reggel még túl korai volna”, de 2030-ra el kell érni, hogy két emberre 2,1 gyerek jusson, a mostani 1,49 körüli helyett, mert ezzel “a magyar nemzet biológiailag képes lenne reprodukálni önmagát”. Ennek érdekében hozzá kell nyúlni a családtámogatásokhoz, segíteni kell az otthonteremtést, be kell avatkozni a munkahelyeken, úgy kell alakítani az oktatást – sorolta Orbán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések