A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milyen kellemetlen! Lebukott a migránsokat Európába szállító szervezet! A magyarázkodásukon csak nevetni lehet!

Íme a Sea Eye, a migránsok egyik nagy megmentője a Földközi-tengeren.
A Sea Eye egy kisebb összekötő hajó, de maga a hajót működtető NGO neve is Sea Eye. Ők a líbiai partoktól 30-36 mérföldre “pásztázzák”, monitorozzák a líbiai vizeket, hogy hol vannak a migránsok csónakjai. Volt olyan is, amikor 13 mérföldre a líbiai parttól “mentették” ki a migránsokat, akik elmentek egyet “gumicsónakázni” Olaszországba…

A Sea Eye hajó viszonylag kicsi, egy halászhajó, és ők viszik el a “gumicsónakázó” migránsokat a nagyobb hajókra. Pl. egy Aquarius nem tudna ilyen közel menni a partokhoz. A tevékenységük során folyamatosan egyeztetnek az olasz hatóságokkal, és teljesen alaptalan, hogy bármi közük is lenne az embercsempészekhez, mondta el a vezetőjük a Shengeni Bizottság meghallgatásán.

2016. április óta tanyáznak folyamatosan a líbiai partok közelében, a “gumicsónakázó” migránsokra lesve, hogy megmentsék őket. Azt mondják, hogy azért kezdték el ezt az egészet, mert túl sok migráns veszett bele a tengerbe Európába jövet.

Az NGO-s hajók működését vizsgáló szicíliai ügyész, Zuccaro szerint azonban amióta pl. ők így segítik a migránsokat, azóta még veszélyesebb a migránsoknak az átkelés a Földközi-tengeren. Még többen halnak meg közülük, mint korábban, mert a viharos tengeren is útnak indítják őket a csempészek, hogy pl. a Sea Eye úgyis hamar “kimenti” őket.

Igazából még egy viharos Balatonon sem lehet túl sokáig csónakázni, nemhogy a tengeren. Hát így segíti ez a Sea Eye a migránsokat, és persze még csak véletlenül sincs közük a csempészekhez…

Forrás: agrigento.gds.it 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések