Hirdessen itt

Merkel minden erejével azon van, hogy Magyarországra küldje a migránsokat!

Tovább kell dolgozni a menekültek európai uniós tagállamok közötti elosztásának ügyén – mondta a német kancellár egy hétfő esti televíziós interjúban.
Angela Merkel az ARD országos köztelevízióban sugárzott interjúban kiemelte, hogy a menekültek ügye mindenekelőtt globális probléma, de nagy európai kihívás is, és a tagállamok közötti szolidaritás nem megfelelő, ezért tovább kell küzdeni a “feladatok jobb elosztásáért”.

Valamennyi tagország egyetért abban, hogy az EU külső határát hatékonyabban kell védeni, és egyetértés van abban is, hogy küzdeni kell a menekülésre késztető okok megszüntetéséért és azért, hogy a menekültek jobb ellátást kapjanak a hazájuk közelében. Azonban az EU-ban tartózkodó menekültek tagállamok közötti elosztásával “még mindig nagy gondok vannak”, ezért tovább kell folytatni a munkát, bár “nem ez az első téma, amelyen egy évnél hosszabb ideig kell dolgozni” – mondta Angela Merkel.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) kedden kezdődő tisztújító kongresszusáról a többi között elmondta, hogy pártja kiáll az elutasított menedékkérők távozása mellett. A védelemre nem szoruló kérelmezőknek barátságosan is meg lehet mondani, hogy haza kell menniük, szükség esetén pedig a “jogállam erejével” kell gondoskodni távozásukról, ami elengedhetetlen, mert a befogadó közösség különben nem tud segíteni a valóban védelemre szorulóknak – mondta a CDU vezetője, aki a kongresszuson ismét elindul a pártelnöki tisztségért.

Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy senki sem pótolhatatlan, és hosszú mérlegelés után döntött úgy, hogy “még egyszer” megpályázza az elnökséget és kancellárjelöltként vezeti pártját a 2017 őszi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás kampányában. Aláhúzta, hogy a vállalás nemcsak a kampányra érvényes, hanem a teljes következő kormányzati ciklusra szól.

Forrás: pestisracok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések