A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország milliárdokat fizethet Gyurcsány és felesége miatt

Szabálytalan közbeszerzésekre bukkantak a 2007–2013-as uniós gazdasági ciklus ellenőrzésekor, ami miatt akár 18 milliárd forintot is visszakövetelhet Magyarországtól az Európai Bizottság. 
Az erről szóló jelentéstervezet összefoglalója jutott most el az Origóhoz.

A kifogásolt ügy az ún. EMIR projekt, amely az előző uniós költségvetés magyarországi pénzeinek informatikai kezeléséért felelt. A rendszer kiépítésével egy szocialista elköteleződésű magáncéget, a Welt 2000 Kft.-t bízták meg, de úgy, hogy az EU megállapítása szerint a sokmilliárdos megbízások teljes mértékben megszegték a közbeszerzési szabályokat, és súlyosan megsértették a magyar állam érdekeit. 

Az EMIR története Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségének egyik zavaros ügye, pláne, hogy a trükközésben a jelenlegi DK-vezér felesége, Dobrev Klára és a Gyurcsány család egyik bizalmasa, Heil Péter is vastagon benne lehetett- írja az Origo.

A kormány büntetőfeljelentést tesz az újabb szocialista korrupciós ügy miatt.

Az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóság (Főigazgatóság) jelentéstervezetének megállapításait tartalmazó dokumentum most az Origo birtokába jutott. Ez az az anyag, amely a 2007–2013-as uniós gazdasági ciklus lezárása kapcsán készült el.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Unknown üzenete…
Orbán Viktor és maffiája hűtlen kezelése miatt! Hisz az EU-s pénzeket a Fidesz-KDNP és pereputtya nyúlták nyúlják le! Ne mutogassanak a tolvaj hazaárulók most is Gyurcsányra!