Hirdessen itt

Leleplező videó! Egy láda sörrel fizették le a politikust az erdélyi jutalomkirándulásért?

Öt napos élménydús erdélyi kiránduláson vehettek részt az Európa Kollégium arra rászolgált lakói még május elején. Azonban a gyanú szerint néhányan érdemtelenül is utazhattak, pár üveg sörnek hála.
“Május harmadikán hajnali négykor az Európa Kollégium lakói kirándulni indultak. A folyosók hangosak voltak a gördülő kofferek ropogásától, a szem alatti karikák és a fáradtság okozta ráncok pedig tompították mindezt.” – írják az Európa Kollégium honlapján közzétett beszámoló elején.

Az EK lakói az út során Bánság, Párcius és Erdély számos pontját meglátogatták. Többek között jártak Déván, Nagyszebenben, a parajdi sóbányában, Békás-szorosban, Medve tónál, Gyergyószentmiklóson, Csíksomlyón, Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Gyulafehérváron és Aradon is, illetve a tündérkert számos más látványosságát is felfedezték.

Egy ilyen útra mindenképpen érdemes volt elmenni. Ezért a tanulóknak tenniük is kellett: pontokat gyűjteni, szorgalmasan részt venni különböző aktivitásokon és foglalkozásokon… de voltak, akik ennél tisztességtelenebb módszerekhez folyamodtak.

Legalábbis ezt állítja a magát egy aggódó szülőként megnevező levélíró, aki megkereste szerkesztőségünket. A panaszos szülő azt állítja, hogy Kasza Csongornak, az Európa Kollégium egyik munkatársának és menedzserének egy láda sört kellett fizetni azért, hogy valakit érdemtelenül “feltegyen” az erdélyi jutalomkirándulás listájára, amelyre más kollégisták egész évben pontokat gyűjtöttek.

Kasza Csongor, mint ahogyan az Európa Kollégium vezetőinek nagy része és a munkatársainak döntő többsége is, a Vajdasági Magyar Szövetség tagja. Nem csoda tehát, hogy az Európa Kollégium fizetési listája nagy átfedést mutatott a VMSZ korábbi választási listájával. Így például Kasza Csongor több munkatársához hasonlóan a VMSZ újvidéki választási listáján indult.

Az alkoholért cserébe korrumpálható EK munkatárssal kapcsolatos vádjai alátámasztása érdekében a levélíró egy videofelvételt is eljuttatott a szerkesztőségünknek, amely az erdélyi út során, egy éjszakai italozgatás alkalmával készült.


A videón látható, hogy az utazáson résztvevő kollégisták közül néhányan felróják Kasza Csongornak, hogy amíg nekik munkát kellett végezniük és pontokat gyűjteniük az Erdélybe utazáshoz, addig más kollégisták egy láda sörrel vásárolták meg Kaszánál ugyanezt a jogot.

A kollégistákkal söröző Kasza láthatóan zavartan kezd viselkedni a vádak hallatán, kiabál, majd elterelni próbálja a témát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések