A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kitört a botrány. Bukik a külügyminiszter. Kiderült nem befogadásról van szó, hanem a migráció évszázad üzlete

Az olasz rendőrség bejelentette, hogy az egyik maffiaklán működtette csaknem egy évtizede az ország legnagyobb migránstáborát.
Óriási razziát tartott a reggeli órákban az olasz rendőrség Calabria tartományban. Összesen 68 embert vettek őrizetben, akikről azt feltételezik, hogy a hírhedt ‘Ndrangheta maffiaklán tagjai lehetnek.

A szervezet eurómilliókra tett szert azzal, hogy a javarészt fekete-afrikai migránsok számára működtetett befogadóállomásokat. A csaknem hetven férfit lopással, zsarolással, engedély nélküli fegyverbirtoklással és sikkasztással vádolják.

A nyomozás kiderítette, hogy a klán birtokában volt az Isola di Capo Rizzuto városában működő központ, ahol több mint 1500 migránst szállásoltak el. A rendőrség őrizetbe vette Leonardo Saccót, a csoport egyik tagját, aki több magas rangú politikussal is kapcsolatban állt, köztük a külügyminiszterrel, aki a migránsok ellátására szánt pénzek elosztásáért is felelős.

Sacco rendszeresen mutatkozott és fotózkodott a külügyminiszterrel.

Beppe Grillo az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezére, Angelino Alfano külügyminiszter, korábbi belügyminiszter lemondását sürgette. “Befogadásnak nevezik, miközben üzlet, minél többet érkeznek, annál nagyobb profit, a migráció aranytojást tojó tyúk” – hangoztatta Beppe Grillo. Hasonlóképpen Alfano távozását szorgalmazta Matteo Salvini az Északi Liga főtitkára is. A L’Espresso olasz baloldali hetilap információi szerint az őrizetbe vett Leonardo Sacco szoros kapcsolatban állt Angelino Alfanóval.

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések