A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kettészakad az Unió, nem lehet megállítani!

A Nézőpont Intézet elemzője úgy véli, hogy működésképtelen a migránsok szétosztását szabályozó kvótarendszer.
Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője, az M1 szombat reggeli műsorában kifejtette, hogy az Európai Unió országai két csoportra szakadtak.

Míg az unió tagországainak egyik fele a kvótát erőlteti, a másik, Magyarországgal és a másik három visegrádi országgal, Szlovákiával, Csehországgal és Lengyelországgal együtt ezt elutasítja” – fogalmazott az elemző.

A héten több lengyel, cseh és szlovák megnyilatkozás történt a kényszerkvóta kapcsán. Ezekből kiderült, hogy a visegrádi országok egységesen elutasítják a brüsszeli “vívmányt”, és elutasítanak mindenféle zsarolást az unió részéről.

Deák Dániel kifejtette azt is, hogy az Európai Parlament legutóbbi határozata azt a célt szolgálja, hogy megbélyegezzék és karanténba zárják a kvótát elutasító államokat.

A politikai nyomásgyakorlás célja, hogy a témában nyáron kezdődő tárgyalásokon Magyarország mozgástere sokkal kisebb legyen” – mondta a Nézőpont Intézet munkatársa.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések