A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Horthy Miklós-szobrot avattak Kálozon

Murányi Levente, az 56-os Pesti Srácok Intézetének igazgatója beszédében felhívta a figyelmet: Horthy olyan sorban áll nemzeti nagyjaink között, mint Hunyadi és Kossuth, ám neki nem “csupán” a törökkel és a Habsburgokkal, hanem a fél világgal meg kellett küzdenie.
Szobrot állítottak Horthy Miklósnak a Fejér megyei Kálozon, a magántulajdonban levő Zichy-Széchenyi-kastély parkjában szombaton.

A Magyarország egykori kormányzóját ábrázoló mellszobrot a kastély tulajdonosa fogadta be.

Horthy Miklós egykori kormányzó mellszobra felavatásának résztvevői a magántulajdonban levő Zichy-Széchenyi-kastély parkjában Kálozon 2017. május 20-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Eredetileg a szobrot a szintén Fejér megyei Perkátán szerették volna felállítani, ám ott a helyiek tiltakozása miatt az önkormányzat visszavonta korábbi engedélyét.

Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke a rendezvényen azt mondta, további szobrokat kívánnak állítani Horthy Miklósnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések