Hirdessen itt

Gyurcsánynak nem elég a kormányváltás, ettől sokkal durvább dologgal jött elő

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint Magyarországnak új demokratikus kormányra, valamint a kormányváltásnál több, majdnem rendszerváltás értékű átalakításra van szüksége, “azaz meg kell teremteni a negyedik köztársaságot”.
Gyurcsány Ferenc kedden Nyíregyházán, egy lakossági fórumon azt mondta, ehhez a feladathoz próbál támogatókat szerezni annak érdekében, hogy visszahozzák a tisztességet, a nyugalmat, a becsületet és a megbízhatóságot az országba, “mert úgy látom, tönkretették hazánkat”.

“Bizonyos értelemben egyfajta polgári európai új honfoglalás kell, és mi leszünk ennek a honfoglalásnak az egyik fontos, megkerülhetetlen szereplője” – jelentette ki a DK elnöke.

Az ellenzéki politikus az egyik belvárosi hotelben megtartott fórumon, mintegy kétszáz szimpatizáns előtt – Antall József volt miniszterelnök egyik mondására utalva – arról beszélt: nagyon sok ember élete nagyobb részében “alámerül” és várja a pillanatot, amikor “kinyithatja a száját”. Ez a pillanat jövő év április elején fog eljönni, amikor Magyarország ismét választani fog – jegyezte meg Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, az országban járva érzékeli a változás igényét még akkor is, ha ezt az érzést – tartva a hatalomtól – sokan megpróbálják elrejteni.

A DK elnöke reménykeltő dolognak nevezte, hogy a mai “elégedetlenek”, az új generáció nem a radikális jobboldali eszméket, hanem európai, polgári demokratikus eszméket követ. Az Európai Unió zászlajával tüntetnek, szabad egyetemet, szabad Magyarországot, polgári létet szeretnének, így kiforróban van egy új politikai generáció, amely hozzá fog járulni egy új demokratikus politikai többséghez – vélekedett.

Az természetes – folytatta Gyurcsány Ferenc -, hogy ez még nagyon is sokszínű, “nem egy a tábor és nem egy a zászló”, de hasonló dolgokat gondolnak az ország alapdolgairól, ami jó dolog.

“Nem lehet belemenni demokratikus testvérháborúba, az, aki a versengésben nagyobb ellenfélnek látja a bármilyen színezetű demokratát, mint az önkény urait, az Orbán-rendszer kiszolgálóit, az nem segít az új magyar hazának, hanem csökkenti a kormányváltás esélyét” -  rögzítette a DK elnöke.

Nem kell mindig felvenni a kesztyűt, vagy mindenre válaszolni, mert a végcél az együttműködés – hangsúlyozta. Szerinte nem kell foglalkozni a baloldalon lévő vitákkal, mert azok meg fognak oldódni, mindössze érteni kell ennek a felelősségét.

Forrás: atv.hu

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Szabó János üzenete…
Isten óvja kis hazánkat tőled, és hozzád hasonlóktól, drága ferrykém!