Hirdessen itt

Friss! Ennyi lesz a 2018-as családi pótlék! Megszólalt az államtitkár! Hivatalos információk!

Az ATV műsorában meglepő bejelentést tett Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, az eddigi találgatásokkal ellentétben a kormány, nem tervezi a családi pótlék emelését jövőre.
A kabinet megítélése szerint sokkal hatékonyabbak lehetnek a munkához kötött támogatások. Ez elsősorban azért tűnik érdekesnek, mert még az elmúlt héten olyan hírek láttak napvilágot, hogy 2018-ban a tervezett demográfiai programjával az egész gazdaság- és társadalompolitikáját a családok támogatásának rendeli alá a kormány. Ennek szerves részeként a kormány szándéka az alanyi jogon járó családtámogatások kiszélesítése is.

Az államtitkár kifejtette, hogy már így is nagyon sok mindennel támogatja a kormány a családokat, elegendő, ha azt vesszük alapul, hogy egy átlagos jövedelmű, két gyermekes család gyakorlatilag nem fizet személyi jövedelemadót, és “a családok” 2018-ban 1900 milliárd forint közvetlen támogatásban részesülnek.

Egészséges gyermek után a családi pótlék összege a következők szerint alakul:

1 gyermekes család: 12.200.-
1 gyermeket nevelő egyedülálló szülő: 13.700.-
2 gyermekes család: 13.300.-
2 gyermeket egyedül nevelő szülő: 14.800.-
3 vagy több gyermekes család: 16.000.-
3 vagy több gyermeket egyedül nevelő szülő: 17.000.-

Tartósan beteg vagy egyéb módon károsodott gyermek után járó családi pótlék

Tartósan beteg gyermek esetén 23.300 forint, egyedülálló szülőnek 25.900 forint gyermekenként a pótlék összege. Emelt összegű pótlék jár 1500 grammnál kisebb születési súlyú gyermek után 3 éves korig (de nem jár, ha a gyermek után fogyatékossági támogatást kap a szülő). Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos nagykorú gyermek esetén 20.300 forint az emelt összegű pótlék.

Forrás: palyazatfigyelo.info

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések