Hirdessen itt

Feri, aki ismerte a végtelent, de nem árulta el

Legutóbb Gyurcsányfletó azzal óhajtott bekerülni a hírekbe, hogy ő márpedig tud valamit az Orbánról és feldobta, hogy neki dokumentumai vannak. Majd 72 órás ultimátumot adott a mi Vektorunknak, s miután a célszemély leginkább kiröhögte, most még nagyobb őrültséget mondott. Szegény Fletót valószínűleg hamarosan kezelni kell. De most már tényleg.
Nem gondoltam, hogy a szocialisták is alá fogják támasztani érvelésem (előzetesen) – de még maga a Rákosi-féle jelszavas Botkalackó, a vörös mackó küldte el a mi Ferencünket melegebb éghajlatra. Ám, attól tartok, ez nem lesz elég.

Fletónak se volt elég, ő még nem hogy 19-re, de 21-re is lapot óhajtott húzni. Húzott is, ennek megfelelően most bemondta, hogy zOrbánnak bankszámlája van, szingapúri vagy svájci. (Gondolom a Vektor ezután az interjú után kért egy kávét. Vagy nem kévét, és ennek volt köszönhető a jelek szerint igen sikeres dalra fakadás Kínában).

Most persze leírhatnánk azt, hogy egy megszólalásnak legalább a tények árnyékát meg kell mutatnia, de Fletó Fletonovics ezzel a problémával nem küzdött meg.

Úgy tűnik, hogy neki egy újabb, nagyobb, komolyabb, látványosabb problémával kell megbirkóznia, mégpedig egy nagy lámpával, és egy fehér köpenyes bácsival, aki majd gügyög neki. (Jó, a helyzet ennél számára jobb, a milliárdosoknak van luxus apparát ilyen célokra.)

Namost a Hírtv hitelessége is egy igen magas színvonalra emelkedett a tegnapi nappal, amikor Fletó bemondta Olgánál ezeket a halhatatlan gondolatokat. Igen, a nők ilyenek, a szerelmetes Olga – akinél speciel a bukott komcsikon meg a Ferin kívül nem nagyon fordul meg senki – még mindig hisz neki. Nézzenek csak rá a tündér szemeire, ahogy rápillog!

Mindemellett, egy vélhetőleg – legalábbis politikailag – szerelmetes asszony hite nekem azért, még akkor sem lenne mérvadó, ha eddigi életműve a befolyásolásmentes újságírás mérföldköve lett volna.

Node nem volt az.

Ellenben, jegyezzük meg, amit Fletó csinál, az „szellemi kútmérgezés”, ahogy ő fogalmazott volt, s az a gyanúm, hogy szegényemben elszaladt az ütő.

Ez azonban valamilyen megbomlás jele. Szóval a mi Gyuriferink, az a gyanúm igen hamar egy új helyre költözhet. Szép fehér, vörös keresztes, ápolással egybekötött luxushelyre, ahol a doktorbácsik majd megmondják neki, hogy ő egy zseni. Aljas kis metapoén, de miután annyit ábrándoztak a DK szekta hívei Orbán gráci gyógykezeléséről, különösen helyes lépés volna oda szállítani…

Ugye sokan mondták, hogy a zsenit és az őrültet egy hajszál választja el. Úgy tűnik, ez a hajszál valahogy az idők során elszakadhatott. Valamikor az a táncjelenet lehetett a mérföldkő etekintetben és egyre inkább afelé hajlok, hogy Fletónknak inkább lucidum intervallumjai voltak.

Semmi baj, akár még ki is kezelhetik, ha ügyesek, s tíz, húsz év múlva még előfordulhat, hogy komolyan vesszük. Vagy nem.

A Feri, aki ismerte a végtelent, de nem árulta el bejegyzés először a Tutiblog jelent meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések