A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyre több tagállam akar kilépni az EU-ból! Ez hideg zuhanyként érte a vezető elitet!

Ha lehetőség lenne rá, nem csak az Egyesült Királyság lakói szavaznának arról, hogy maradjanak-e az Európai Unió tagjai.
Egy friss közvélemény-kutatás nyolc tagállamban, köztük Magyarországon mérte fel, hogy az emberek szavaznának-e a tagságról, és hogyan vélekednek a Brexitről.

A felmérést nyolc EU-tagállamban végezték el:több mint hatezer ember véleményét kérdezték meg Magyarországon, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban és Svédországban. A megkérdezettek 45 százaléka a népszavazás mellett áll – ahol közel egyharmaduk a kilépés mellett voksolna.

A kilépés mellett állók aránya Olaszországban és Franciaországban a legmagasabb: 48, valamint 41 százalék. Ezzel szemben Lengyelországban (22 százalék) és Spanyolországban (26 százalék) egyértelmű kisebbségben maradnak a kiváláspártiak. Magyarországon sem túl magas az EU-tagságot ellenzők aránya: a megkérdezettek 29 százaléka válaszolta azt, hogy egy esetleges referendumon a kilépésre voksolna.

Forrás: faktor.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések