A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Belső levél: így történt az origós ‘szánalmas’ incidens

Ma, miután a momentumos politikusok vegzálták az Origo egyik újságíróját, a lap hír-főszerkesztője egy belső levélben nyugtatta meg a kollégáit, amelyből egyúttal maga az esemény is kirajzolódik. Ez a szerkesztőknek, újságíróknak szánt levél hozzánk is eljutott.
A hír-főszerkesztő leveléből egyértelműen kiolvashatók az Origo szerkesztőségében történtek.

Gábor László szerint: “Miután reggel 9-kor megjelent az Origón egy cikk, mennyi pénzt tarháltak össze a Momentum vezetői, amikor mozgalmi életüket még különféle hallgatói önkormányzatokban élték, közel egy óra múlva a Momentum néhány tagja betört az Origo szerkesztőségébe, zaklatta vezető politikai újságírónkat és engedély nélkül felvételeket készített. Tíz-tizenöt perces randalírozásuk után a cég egyik vezetője kidobta őket.”

Az egészen szánalmas akciójuk után szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy egyrészt a cég megtette a szükséges jogi lépéseket, másrészt a megfelelő biztonsági intézkedéseket is. Pontosan tudjuk: nem lehet úgy dolgozni, hogy arra kell készülnie egy újságírónak, hogyha mondjuk megírja egy politikusról, hogy lopott, akkor az a politikus vagy politikusszerűség egy kamerával, vagy akár egy-két verőemberrel megjelenik a szerkesztőségben.

Vagyis, megígérjük, nyugodtan fogtok tudni dolgozni - zárja levelét.

A TASZ valamiért elfelejtette megemlíteni a sajtószabadság csorbulását 

A Társaság a Szabadságjogokért közleményében aláhúzza, hogy: “az Origo székhelye magánterület. Magánterületre engedély nélkül senki – még a hatóságok – sem léphetnek be. Az engedély hiányát pedig nem pótolja a közérdekre való hivatkozás. Az újságírókról véleményformáló szerepük miatt a hozzájárulásuk nélkül is készíthető fényképes tudósítás – ezt azonban nem minden élethelyzetben kell elviselniük, hanem csak akkor, amikor a nyilvánosság szférájában végzik a munkájukat.”

forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések