Hirdessen itt

A lengyelek szerint súlyosabb következményei lennének a migránskvóták elfogadásának, mint a brüsszeli büntetésnek

Rosszabb következményekkel járna a menekültelosztási kvóták elfogadása, mint amilyen az Európai Bizottság által a kvóták elutasítása miatt kilátásba helyezett kötelezettségszegési eljárás – jelentette ki Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter szerdán a lengyel közszolgálati rádiónak nyilatkozva.
Az Európai Bizottság (EB) keddi bejelentésére vonatkozóan, miszerint Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indít Lengyelország, Magyarország és Ausztria ellen, ha júniusig nem kezdik el az uniós megállapodás szerint a menekültek befogadását, Blaszczakot az egyik rádióműsorban megkérdezték: nem lenne-e jobb teljesíteni azt a kvótát, amelybe 2015 őszén az előző lengyel kormány beleegyezett.

“Ez kétségtelenül rosszabb lenne” – válaszolta a belügyminiszter. “Lengyelország és a lengyelek biztonságáról van szó, az előző kormánykoalíció valóban kockára tette ezt” – jegyezte meg a tárcavezető, és rámutatott arra, hogy a legutóbbi felmérések szerint a lengyelek 74 százaléka ellenzi a menekültek befogadását.

Blaszczak úgy vélte: a kényszerű menekültelosztás csak növeli a bevándorlás körül kialakult konfliktust. A bűnözést csak ösztönzi, “ha az embercsempészek látják: azok, akiket ők Európába juttatnak el, más országokban találnak menedékre” – mondta.

Utalt a Nyugat-Európában történő terrortámadásokra, s megjegyezte: a nyugat-európai országok problémái a gyarmati múltban gyökereznek. Hozzátette, hogy ezek az országok egykoron hasznot húztak az afrikai és az ázsiai gyarmataikból, most pedig “benyújtották nekik a számlákat”, amelyeket ők Lengyelországgal is meg akarnak fizettetni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések