Hirdessen itt

Váratlan fordulat! Lengyelország is harcba száll a Soros-hálózat ellen!

Lengyelországban a lengyel kormány döntött: a Soros-hálózathoz tartozó Báthory Alapítvány helyett, inkább egy másik – hazai érdekeltségű – szervezetnek kívánja átadni a Norvég Alap sok millió eurós támogatásainak a kezelésére és elosztására vonatkozó jogot . Az USA-ban ugyanakkor a milliárdos spekuláns egyik “civil” szervezete az amerikai kongresszusi választókerületeket megcélzó Trump-ellenes politikai médiakampányba kezdett.
Írországban pedig bírósági ítélet marasztalta el Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának törvénysértő tevékenységét (Open Society Foundation). A milliárdos “civiljein” keresztül akarta az ír alkotmány módosítását elérni.

A Soros-hálózathoz tartozó írországi, abortusz párti NGO szervezetek csoportja kénytelen visszaadni a milliárdostól kapott támogatását, mert az illegális finanszírozásnak minősül az ír törvények alapján. Soros Nyílt Társadalom Alapítványa egy olyan abortusz mellett szóló médiakampányt akartak elindítani, amelytől a nyílt társadalom hívei azt remélték, hogy az elérheti az ír alkotmány abortuszt engedélyező módosítását.


Ismeretes, Soros György és az elveinek a megvalósításáért küzdő szervezeti hálózata az azonos neműek házassága, és a különféle egyéb gender elméletek mellett az abortuszok elvégzésének is a közismert támogatója és szószólója világszerte.

Lengyelország is frontot nyitott Soros szervezeti hálója ellen

Rájár a rúd Soros szervezeteire Kelet-Európában, írja a Bloomberg hírügynökség azzal kapcsolatban, hogy a milliárdos pénzember által finanszírozott egyik legjelentősebb lengyel non-profit szervezet a kormánybejelentés alapján meg kell, hogy váljon a Norvég Pénzalap kezelésétől..

A milliárdos NGO hálózatába tartozó, varsói székhelyű Bátory Alapítvány, 2014-től egészen mostanáig  egyedül diszponált a Lengyelországot összességében megillető  809,3 millió eurós (882 millió dolláros) norvég állami támogatás fölött.

A Piotr Glinski miniszterelnök-helyettesnek a lengyel kormány nevében tett bejelentése szerint – amelyet az amerikai hírügynökség idéz -, Lengyelország azt szeretné, ha a polgári társadalom kiépítését szolgáló norvég állami támogatást ne Soros NGO-ja, hanem egy állam által is ellenőrzött szervezet kezelje.

A Bloomberg szerint a lengyel kormánynak ez a lépése egy új támadási front megnyitását jelenti Sorossal szemben a régióban, miután a magyarországi kormány Budapesten már nehézségeket okozott a pénzember által finanszírozott egyetem és a Soros-hálózat szervezeteinek a működtetésével összefüggésben. A hírügynökség kiemeli, hogy Lengyelország kormányzópártja mostanában összeütközésbe került az Európai Unióval a jogállamisággal kapcsolatos felvetések miatt. Jaroslaw Kaczynski pedig dicsérően nyilatkozik Orbán Viktor magyar miniszterelnökről, és arról, ahogy Magyarország védi az érdekeit az EU-ban.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések