A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új balkáni háború küszöbén? Mindenki mindenki ellen?

A belgrádi amerikai nagykövetség minap állítólag jelentést kapott a CIA ügynökeitől, amelyben az áll, hogy a balkáni helyzet pattanásig feszült. Jóformán idő kérdése, mikor kezdődik meg a “Nagy-Albánia projektum” megvalósítása, amely véres regionális háborúhoz vezethet.
Albánia összehangolt támadásra készül Szerbia, Macedónia és Montenegró ellen. Ezt az offenzívát a horvátok és a bosnyákok gyorsan kihasználják majd a Boszniai Szerb Köztársaság lerohanására.
A görögök, akiket szintén veszélyeztet a “Nagy-Albánia projektum”, Szerbia segítségére sietnek, csakúgy mint a bolgárok.

A NATO nem avatkozik be a konfliktusba, Oroszország pedig újabb fegyverekkel látja el Szerbiát.
A CIA követeli a belgrádi amerikai nagykövetségtől, sürgősen mérje fel a közelgő összecsapás egyéb tényezőit.

Mielőtt valaki túl komolyan venné a fentieket, nem árt kihangsúlyozni, hogy az Informer “jól értesült forrásaiból” származnak. Mint ismeretes, ez a napilap “Vučić öklének” számít. Ha valakiben felmerül a kérdés, vajon miért terjesztene Szerbia új elnöke sajtóján keresztül ilyen katasztrófa híreket, a válasz meglehetősen egyszerű: így akarja elterelni a figyelmet az országban uralkodó nyomorról, az elcsalt választásokról és a rezsim ellen zajló demonstrációkról. Mi több, szükség esetén a “külső veszélyre” hivatkozva akár az eddiginél is “rendkívülibb” állapotot vezethet be.

Forrás: delhir.info

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések