A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szexmunkásokat is támogat Soros

Több mint egymilliárd forintot nyertek 2016-ban a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány pályázatain a magyar balliberális oldalhoz kötődő szervezetek.
A nyertesek között volt például a Civil Kollégium Alapítvány is, amely aktív szerepet játszott az április 12-i Hősök terei tüntetés megszervezésében. Jó évet zárt a Szexmunkások Emberi Jogaiért Alapítvány is, mivel több mint 100 millió forintot kapott Soroséktól – írja az origo.hu.

Soros György alapítványa először 2016 őszén hozta nyilvánosságra támogatottjainak 2015-ös listáját.  Érdekesség, hogy a lista kizárólag a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) magyar nyelvű oldaláról érhető el. 2016-ban a Soros-alapítvány 45 szervezetet támogatott összesen 3 688 039 dollárral, vagyis (280 forintos árfolyamon számolva) 1,03 milliárd forinttal. Ez csökkenést jelent a 2015-ös támogatásokhoz képest, mert akkor 1 milliárd 108 millió forint volt a végösszeg, amely 50 szervezet között oszlott meg. 2016-ban a legtöbb támogatást a Helsinki Bizottság kapta, majd a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért).

A TASZ-nak azonban nem kellett nagyon szomorkodnia, mert két korábbi projektje, immár önállósulva, bekerült a legnagyobb támogatást kapó szervezetek közé. Ezek a Szexmunkások Emberi Jogaiért Alapítvány és a drogliberalizációért küzdő Jogriporter Alapítvány – mindkettő több mint 100 millió forintot kapott.

Forrás: lokal.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések