Hirdessen itt

Ne csak álom legyen az egészséges, fényes haj

A jó közérzet egyik legfontosabb eleme az egészség megléte. Ezen kívül még számos összetevő szükséges ahhoz, hogy jól érezzük magunkat bőrünkben. Az egyik ilyen a hajunk. A fényes, erős, dús hajkorona ápoltságunkról, egészségünkről árulkodik.
Nem okozhat gondot a szép, egészséges haj megvalósítása, hiszen egy archoz megfelelő frizuraválasztás már fél siker. A boltok választéka hajápolási termékekben igencsak bővelkedik. Meg lehet találni a saját hajtípusunknak megfelelő samponokat, balzsamokat, vagy akár a természetes anyagokhoz is nyúlhatunk - írja a Marmalade.

A hideg időben is ártalmaknak van kitéve hajunk. A sapka ugyan megóvja a tekintetet a hajunk állapotának látványától, és véd is, de nem viselhetünk mindenütt sapkát. Az egészséges haj alapfeltétele az egészséges táplálkozás és életmód. Természetesen nem ennyiből áll a csodás hajkorona kivitelezése, hanem érdemes néhány természetes, őseink által is használt trükköt bevetni ennek elérése érdekében.

Talán közismert, hogy a tojásból nem csak laktató ételeket lehet elkészíteni, hanem a tojássárgájából készült pakolás regenerálja a hajszálakat. A haj hosszától függően annyi, a fehérjétől különválasztott tojássárgáját kell felverni, hogy az egész hajat be tudd vele kenni. Nedves hajra kend fel és tekerd be a fejed folpackba. Egy fél órás intenzív kezelés után le lehet mosni vízzel, majd az általában használt sampon következik.

Maradj a konyhában és keress élesztőt. Igen, ez is egy olyan konyhai alapanyagunk, amely nem maradt korlátok közé szorítva, hiszen fényessé teszi a hajat, de egyben a fejbőrt is ápolja. Ugyancsak a haj hosszától függ, hogy mennyi élesztőt keversz össze vízzel. Akár olajjal is eldolgozhatod az élesztőt, majd vidd fel a hajadra és masszírozd bele a fejbőrödbe is. Húsz perc múlva lemoshatod az élesztőt, majd moss hajat saját samponoddal.

Sokan szeretik a sört inni. Nyáron behűtve igazi frissítő ital lehet. Most pedig használhatod a hajad ápolásához, ugyanis ha a megmosott hajadat sörrel leöblíted, majd kis időt hagyod állni (néhány perc), majd vízzel megint csak leöblíted, hajad puhává és fényessé válik. Ne aggódj, munkahelyeden nem fogják érezni a sör szagát, mert szárításkor elillan.

A citromlé fényessé teszi a hajadat, és az elhalt hámsejtek eltüntetésében is segít. Alaposan masszírozd bele a kicsavart citromlevet a fejbőrödbe, a hajszálaid közé. Kicsit hagyd állni, majd mosd le.

Az olívaolaj ápolja a hajvégeket és a fejbőrt is. Segítségével a korpa is eltűnik. Akár egy egész éjszakás pakolást is készíthetsz magadnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések