A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Minden egyes magyar embert meg fogunk védeni!” – Mégis Orbán fog győzni Brüsszelben

Soros György emberek tízmillióinak életét tette tönkre, szegényedtek el a spekulációi miatt. Ezért szerinte méltatlan, hogy az Európai Unió vezetői fogadják Sorost, ami nem vet jó fényt az európai intézményekre – jelentette ki Orbán Viktor a brüsszeli plenáris ülést követő nemzetközi sajtótájékoztatóján.
A kormányfő köszönetet mondott az Európai Parlament elnökének és a képviselőknek, hogy lehetősége nyílt a Magyarországgal kapcsolatos vita lefolytatására.

Maradni kell a jognál 

Az uniós kritikákra rátérve azt mondta: Magyarország mérete miatt soha nem fogadhatja el, hogy probléma esetén ne jogi, hanem politikai keretében keressenek megoldást. Magyarországnak, ugyanúgy, mint minden tagállamnak, ragaszkodnia kell az európai joghoz.

Hangsúlyozta, Magyarország számára elfogadható az Európai Bizottság álláspontja és a vitás kérdések rendezése érdekében ki fogja használni a Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke által a szerdai vita alkalmával felajánlott lehetőségeket.

Emlékeztetett: az eddigi vitákat az alkotmányról, a jegybankról, az igazságszolgáltatásról, a bírák nyugdíjazásáról, a médiáról vagy az atomenergiáról, sikeresen tudta lezárni Magyarország. Egyetlen komoly, alapjogokat érintő vitánk sincs az Európai Unióval – emelte ki.

Más választ keresünk 

Szerinte a vita alapján a fő kérdés a migránsok ügye és az, hogy miként látjuk az Európai Unió jövőjét. A többi kérdés csak ehhez a két témához kapcsolódik – mondta. Elismerte: az egyértelmű, hogy Európának demográfiai problémái vannak, de Magyarország nem a migránsokban látja a megoldást, hanem a saját erőforrásaiban – nyomatékosította.

Hangsúlyozta: a bevándorlást illetően nem csak a migránsok emberi jogairól van szó, arról is, hogy ki hogyan látja az EU jövőjét 20-30 év múlva. Egyes EP-képviselők szerint a migráció jó válasz a kihívásokra és ezért azt az Európai Unió szintjén kell kezelni, nem csak az emberi jogok miatt, hanem azért is, mert az jó az EU számára.

A magyar kormány és a magyar társadalom úgy gondolja, hogy a munkaerő- és népesedési kérdéseket saját erőforrásokból meg tudja oldani – fűzte hozzá. Magyarország ezért a bruttó hazai termék (GDP) egy jelentős részét költi családtámogatási intézkedésekre és a saját erőforrásaiból, bevándorlás nélkül jó választ tud adni a demográfiai kihívásokra – jelentette ki Orbán Viktor.

Méltatlan Soros fogadása 

Soros György csütörtöki brüsszeli látogatásával kapcsolatban Orbán Viktor Sorost kiemelkedő nemzetközi pénzügyi spekulánsnak nevezte. A magyar kormányfő szerint olyan spekulánsról van szó, aki – mint fogalmazott – tönkretette emberek tízmillióinak életét, amikor bedöntötte az angol fontot és megtámadott más valutákat. “Milliók szegényedtek el azért, hogy neki profitja legyen” – jelentette aki a miniszterelnök.

Magyarországon nem is olyan régen azért büntették meg több száz millió forintra, mert spekulált a legnagyobb magyar pénzintézet ellen, és “csak egészen kicsin múlott, hogy nem ját sikerrel” – hangsúlyozta.

A magyar kormányfő szerint nem szerencsés, hogy a szociális piacgazdaság talaján álló Európai Unió legfelsőbb vezetői úgy fogadnak egy ilyen spekulánst, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. ”Ez méltatlan az Európai Unió intézményeihez”, ami nem vet jó fényt rájuk – jelentette ki Orbán Viktor.

Maradunk az EU-ban 

Azzal kapcsolatban, hogy Nigel Farage meghívta Magyarországot a Brexit-klubba, azt mondta: Magyarország számára az elszigeteltség politikája irracionális, a magyarok az együttműködésben és az Európai Unióban látják a jövőt.

Magyarország nem kíván elmenni a “szabadság földjéről”, ugyanis a magyarok többsége úgy gondolja, hogy az európai uniós tagság helyes – emelte ki.

A miniszterelnök hangsúlyozta, ameddig csak lehet, egyben kell tartani az európai közösséget a migráció okozta nehéz helyzetben is.

Minden magyart megvédenek 

„Minden egyes magyar embert meg fogunk védeni” – mondta Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy miért nem reagált a magyar kormány arra, hogy egy csecsen férfi megfenyegetett egy magyart, mert az festékkel dobálta meg a Szabadság téri szovjet emlékművet. Hozzátette: utasította a belügyminisztert, hogy vizsgálják ki a történteket.

Forrás: hirado.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések