A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország és Orbán mellett tüntettek Brüsszelben a CÖF-ösök

A hivatalos kezdési időpont előtt véget ért a CÖF brüsszeli tüntetése, miután a helyi rendőrség a területfoglalási engedély hiányára hivatkozva kiszorította a demonstrálókat az Európai Parlament épületének előteréből. 
Bebizonyosodott, hogy a magyar rendőrség jóval toleránsabban kezeli a tüntetéseket, mint a belga kollégáik, így feltehető, hogy a demokratikus Brüsszelben, mondjuk a Luxemburg téren, nem lehetne spontán diszkót tartani.

A Magyarországot érő, méltatlan támadások ellen szeretett volna tiltakozni az Európai Parlament brüsszeli épülete előtt a Civil Összefogás Fórum. A szervezet területfoglalási engedélyt is kért a hatóságoktól, de arra hivatkozva nem kapott, hogy a CEU mellett tüntetők megelőzték őket. Pedig a meghirdetett kettő órai időpontban senki nem tüntetett a parlament épületénél. Csakhamar meg is jelentek a rendőrök, és kiszorították a térről a magyar kormánnyal szimpatizáló tüntetőket.

Csizmadia László, a CÖF szóvivője szerint kettős mércét alkalmazott a brüsszeli rendőrség, amikor a CEU-párti tüntetők megjelenését engedte, a másik oldal nagyobb létszámú tüntetőjét viszont nem.

Pedig mi békésen szerettük volna jelezni, hogy Magyarország ellen a mai napon újabb hajsza indult. Ha jogilag nem tudjuk megnyerni azokat az ügyeinket, amelyek miatt támadják Magyarországot, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, akkor az a 3,3 millió ember révén, akik nem szeretnék a gazdasági bevándorlókat és a terroristákat Magyarországon látni, kicsit fel fog duzzadni az előőrsünk. Lehet, hogy Brüsszelben fogunk békemenetet szervezni – mondta el Csizmadia.

Hozzátette, hogy a magyar rendőrség rendkívül lojálisan jár el az utóbbi idők budapesti tüntetésein, miközben Németországban, Franciaországban gyakran előkerül a spray, a gumibotok. Kérdésesnek tartja, hogy meddig lehet ezt így csinálni, véleménye szerint, ha eldurvulnak az elmúlt időkben látott jellegű tüntetések Budapesten, akkor talán át kéne vennie a magyar rendőrségnek a nyugat-európai példákat.

Csizmadia László kifejtette, hogy a tüntetés tervezettnél sokkal rövidebb lefolyása ellenére bemutatták amit szerettek volna, és holnap, George Soros látogatásakor megfelelő módon folytatják:

Reméljük, hogy akkor már másképpen fognak eljárni a rendőrök, miután ezt tisztáztuk velük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések