A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Leleplezték az egész Soros-hálózatot! Brüsszelnek írt titkos levél szivárgott ki!

Ez újabb bizonyíték arra, hogy valóban létezik az a hálózat, amelynek tagjai olyan brüsszeli politikusok, akik Soros György belső köreiben, és valószínűleg a tőzsdespekuláns érdekei szerint tevékenykednek.
Mint arról korábban már beszámoltunk: Soros több mint kétszáz európai parlamenti képviselőt képes mozgatni, ezzel pedig a legnagyobb uniós frakció “tulajdonosának” mondhatja magát.

A PestiSrácok.hu birtokába került levélben gyakorlatilag hazugnak nevezik és rágalmazással vádolják meg a magyar kormányt. A levél aláírója Michael Ignatieff rektor, aki már hétfő óta győzködi a brüsszeli politikai  és tudományos életet a magyar kormány elleni hadjáratához. Mint ismert, csütörtökön maga Soros György is beszáll a háborúba, s személyesen találkozik az Európai Bizottság elnökével és más magas rangú EU-tisztviselőkkel. 

Mint ismert: Orbán Viktort szerda délután hallgatják meg – liberális és baloldali képviselők javaslatára – a demokrácia magyarországi helyzetéről Brüsszelben. Közben az Európai Bizottság máris kötelezettsségszegési eljárást indított hazánk ellen a felsőoktatási törvény módosítása miatt, igaz, ez az eljárás puhább, mint az ellenzék által remélt és valódi fenyegetést jelentő jogállamisági eljárás lett volna.

MINDENKI HAZUDIK, A CEU TÖRVÉNYESEN MŰKÖDIK

“A CEU-ról keringő információk és a tények” tárggyal megjelölt üzenetet a president@ceu.edu email címről küldték el több parlamenti képviselőnek. Ebben egyebek mellett azt állítják, hogy a magyar akkreditáló hatóságok és az Emberi Erőforrás Minisztérium tisztviselői több alkalommal, személyesen és írásban megerősítették, hogy a CEU több mint 20 évvel ezelőtti létrehozása óta a magyar szabályozással és szabályokkal összhangban működik. “Az ellenkező vádak hamisak és rágalmazóak” – írják, ezzel pedig gyakorlatilag a kormányt nevezik hazugnak.

MEG KELL VÉDENI A TUDOMÁNYOS SZABADSÁGOT

A levélben kitérnek arra is, hogy a CEU büszke arra, hogy része “egy rendkívül megkülönböztetett magyar felsőoktatási rendszernek”. Mint írják: “Soha nem kértünk kiváltságokat vagy mentességeket. Az a tudományos szabadság, amelyet meg akarunk védeni, ugyanaz a szabadság, amelyet más magyar intézményeknek is élvezniük kell, ezért sok magyar intézet, egyetemi hallgató és más magyar egyetem hallgatói álltak mellénk az új jogszabályok ellen tiltakozva”. Azt elfelejtették megemlíteni, hogy a törvény nem csupán őket, hanem 27 felsőoktatási intézményt érint, amelyek közül csak a CEU háborodott fel és szervezett kormányellenes demonstrációkat. 

Azt viszont fontosnak tartják elmondani, hogy az Orbán Viktorral készített húsvéti interjúban a miniszterelnök felháborodott azon, hogy a CEU milyen széles körű támogatást élvez a magyar akadémikusok és tudományos intézmények között. (A miniszterelnök felháborodását egyébként mi nem találtuk meg az említett interjúban.) Hangsúlyozzák: “a CEU soha nem részesült semmilyen kiváltságból. Mind Magyarországon, mind az Egyesült Államokban megfelelt minden törvényi előírásnak és tudományos követelménynek, így hivatalosan is engedélyt kapott mindkét rendszerben akkreditált és elismert oklevelek kiadására.”

ÖNKÉNYES ELVÁRÁS, HOGY LEGYEN CAMPUSA AZ EGYETEMNEK

Az az állítás, miszerint a kormány egyenlő feltételeket biztosít más magyar intézmények számára a CEU “kiváltságának” kivonásával, szerintük szintén hamis.  Önkényesnek nevezik a magyar kormány azon elvárását is, hogy  az egyetemnek legyen campusa az Egyesült Államokban. Mint írják: “nem csupán önkényes, hanem semmilyen akadémiai vagy jogi indokolása sincs ennek.” Kérdésként felteszik azt is, hogy vajon miért kívánja a kormány azt, hogy a magyar diákokat New Yorkban oktassák? Hozzáteszik: a CEU diákjainak nagy része magyar, akiket Budapesten szeretnének tanítani a továbbiakban is.

A KORMÁNY CÉLJA: BEZÁRNI AZ EGYETEMET

A levél végén felhívják a figyelmet a törvény által előírt határidőre is: a kormány 2017. október 11-ig adott haladékot az egyetemnek arra, hogy teljesítse a működéshez szükséges feltételeket. Arról persze elfelejtettek említést tenni, hogy a CEU honlapján beiratkozásra ösztönzik hallgatóikat. A képviselőknek írt emailban azt állítják: a CEU nem tudja elfogadni a hallgatókat 2018. január után, így:

“A kormány egyértelmű kísérletet tett az egyetem bezárására. Nem értelmezhető bármi másnak.”

A kormány lejáratására irányuló levelet az “európai tudományos szabadság” támogatásának jegyében fogalmazta meg Michael Ignatieff rektor és küldte el a brüsszeli képviselőknek, amit a PestiSrácok.hu informátora által elcsípett levél tanúsága szerint – nyilván számos képviselőtársához hasonlóan – Meszerics Tamás LMP-s politikos, a zöldek EP-frakciójának tagja máris továbbított képviselőtársainak és munkatársainak.

Forrás: pestisracok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések