A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hódít a genderlobbi: Meleg szereplők sora jöhet a Star Wars-ba!

Egyre több forrásból erősítik meg a pletykákat, meleg hősökkel egészülhet ki a Star Wars univerzum. Leszbikus jedi, homokos Luke, melegpárok – szép új világ.
A Lucasfilm vezetője megerősítette, többször is egyeztettek azzal kapcsolatban, hogy legyen-e homoszexuális románc a Star Warsban.

Már egy jó ideje terjednek a pletykák, mely szerint a Disney meleg románcot csempészett a 2015-ös ‘Star Wars: Ébredő erő’-be.

A filmben Poe Dameron, az ellenállás pilótája és a rohamosztagos Finn között alakul ki szoros kötelék.

Apró jelekkel utalnak rá

A szóbeszédet az is erősítette, hogy a pilótát alakító Oscar Isaac egy tévéműsorban a film debütálása előtt a két karakter kapcsolatáról így vélekedett:

„Úgy vélem, egy rendkívül apró románcnak lehetünk szemtanúi. Nagyon figyelmesnek kell lenni… Jónéhányszor újra kell nézni, hogy észre vegye az ember a jeleket. De ott vannak.”

A Finn-t alakító színész, John Boyega először lecsavarta az LMBT-nézők lelkesedését, később viszont nyitott volt az ötletre:

„Mark Hamill nem tudta, hogy Darth Vader Luke apja lesz: sosem tudhatod, mit húznak elő.”

A nézőkön múlik: akár Luke is lehet meleg

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezetője az eCartelera-nak adott interjújában elmondta, beszéltek már a meleg szál eshetőségéről, de leszögezte: ilyet a nézők az Utolsó Jedi című filmben még nem láthatnak. Hozzátette, az elmúlt 40 év során a nézőkben felmerülő ötletek és teóriák sokszor alakították a későbbi epizódok eseményszálait.

„A nézők legalább annyira alakítják ezt a franchise-t, mint mi magunk.”

A Star Wars franchise nem most kapott először rá a meleg szereplőkre. A 2003-as filmadaptációs játékban például feltűnt a széria első leszbikus hőse: Juhani jedi. Később rengeteg kritika érte Chuck Wendinget, a Star Wars regényíróját, hogy a Csillagok háborúja univerzumába új kiemelt meleg karaktert írt bele.

Forrás: breitportal.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések