A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fontos lista! Ők álltak ki Magyarország mellett Brüsszelben!

A szerdai, Magyarországot érintő EP-vita felszólalásaiból szemezgettünk.
Marek Jurek

A lengyel konzervatív politikus már napirend előtti felszólalásában kiállt a magyarok mellett.

“Európának elege van a konfliktusokból. Nem szabadna újabb frontot nyitni egy olyan ország ellen, amely csak saját kulturális önazonosságát védi.”

Prof. Zdzislaw Krasnodebski

Egy másik lengyel politikus is hazánk védelmére kelt az EP-ben. Nem hiába, lengyel-magyar… 🙂

 “A magyarok már akkor szabadságharcosok voltak, 1956-ban, amikor a Nyugat még csak éppen megállapodott a Szovejtunióval. Minket, lengyeleket, magyarokat, szlovákokat nem kell tanítgatni arról, hogy mi a demokrácia, tudjuk mi azt jól. Minden országnak saját joga, hogy szabályozza a saját oktatásügyét. Magyarország hozzájárulása nélkül létre sem jöhetett volna ez az egyetem, amelyhez hasonló Németországban, Franciaországban, Olaszországban nem működik, és nem véletlenül” – hangsúlyozta a lengyel képviselő a Soros-egyetem ügyére utalva.

“Itt egy ország pellengérre állítása zajlik” – hányta az EP és az unió szemére Krasnodebski.

Nigel Farage

“Orbán úr! Nem először áll itt, mint egy nagyszerű nemzet demokratikusan megválasztott vezetője, és érthető érveket mond. Itt az EP-ben mégis minden alkalommal térdre akarják kényszeríteni és megmondani honfitársainak, hogy hogyan kellene élniük. Ne verje többé falba a fejét. Ön itt ma úgy érvelt, mint egy nemzet vezetője, de mint tudjuk, ebben a teremben nem létezik olyan entitás, hogy nemzet. (…) Javaslom Önnek, hoggy csatlakozzanak a Brexit-klubhoz.(…) Önnek soha nem fogják megbocsátani itt az EP-ben, hogy nem fogad be migránsokat. Az unió továbbra is be akar avatkozni a magyar emberek életébe, ahogy azt jelenleg teszi Franciaországban is.”

Farage szerint amúgy a CEU egy propagandagépezet, ami egyetemként maszkírozza magát.
Matteo Salvini

“Ötszázmillió embert marionettbábok kormányoznak Európában. (…) A terroristák halomra ölik az embereket Európában, miközben azzal foglalkozunk, hogy Magyarországot pellengérre állítsuk” – jelentette ki a Nemzetek és Szabadság Európája frakció képviselője.

“4%-ra csökkent a magyar munkanélküliség,  és 11%-os a fiatalok körében, a magyar kormánynak volt arra ereje egyedül, hogy megvédje nemzeti valutáját és bankját.”- fogalmazott a képviselő, aki megköszönte Orbánnak, hogy ellenáll a szovjet-europer nyomásnak.

Morvai Krisztina

“Mi magyarok szabadságszerető nép vagyunk, ezért jól lehet minket mozgósítani az olyan fogalmak mentén is, mint például szólásszabadság, tudományos szabadság, tanszabadság. Ezért ördögi, amikor mintegy árukapcsolással, a szabadság hívószavaival adják el a kényszerítő eljárásokat. Megtévesztik a jószándékú embereket, akiket valamilyen szabadság mentén mozgósítanak, de valójában a tömeges migráció elősegítése, a magyar határzár lebontása és Magyarország migránsokkal elárasztása érdekében használják fel őket.”

Gál Kinga

“Szégyen, hogy a Verhofstadt-féle ocsmánykodást még meg is tapsolják itt. A helyzet az, hogy a migrációs válságot gyökereinél kell kezelni, és szét kell választani a valódi menekülteket és az illegális bevándorlókat. Orbán Viktor erős, prosperáló Európában akar élni” – mondta a képviselőnő.

Bocskor Andrea

A kárpátaljai fideszes EP-képviselő kijelentette, hogy a CEU melletti kiállás a kettős mérce valódi példája.

“Hol vannak önök (az unió), amikor a kisebbségi jogok érvényesüléséért kellene harcolni valamelyik európai országban?!”

Sógor Csaba

Az RMDSZ EP-képviselője a következőket mondta:

“Romániában évek óta a hatályos törvényekkel szembemenve működik a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetem, holott meg kéne alakulnia az önálló magyar egyetemnek. Ez a helyzet mégsem aggasztja sem Romániát, sem az Európai Uniót, ez az egyetem valamiért nem olyan fontos, mint a CEU.”

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések