A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ferenc pápa a nácikhoz hasonlította a magyarokat!

A katolikus egyházfő szombaton celebrált szentmiséjén a nácizmus, a totalitárius rendszerek és a terrorizmus áldozataira emlékezett.
Ferenc pápa a prédikációjában arról beszélt, hogy az európai táborokban hasonló körülmények uralkodnak, mint egykor a nácik által felállított koncentrációs táborokban.

Épp ezért Európa koncentrációs táborokat is épít.

Kijelentette: Európa határainak lezárásával a bevándorlók sorsát megpecsételte. Bár vannak országok, melyek “nem veszik ki részüket” ebből a kegyetlenségből, hiszen a bevándorlás Európa érdekeit szolgálja.

Az egyházfő felidézte görögországi látogatását is, amikor bevándorlókkal találkozott. A migránsokat korunk mártírjainak titulálta. Hozzátette, a háború elől menekülő bevándorlóknak ugyanazzal kell szembenézniük, mint a második világháborúban: Lezárt kapuk, hónapokig tartó várakozás – embertelen körülmények között.

Ferenc pápa szombati kijelentése újabb vihart kavart a nemzetközi sajtóban. A Reutersnek interjút adó Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) egyik vezetője szerint a pápának felül kéne vizsgálnia szavait. Mint mondta, a második világháború idején történt tragédia, annak nagyságrendje összehasonlíthatatlan azzal, ami az európai menekülttáborokban zajlik.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések