A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

EP vita: máris itt a fordulat Brüsszelben Magyarország javára!

Brüsszel a magyarnál is keményebb törvényt készül elfogadni a civil szervezetek átláthatósága ügyéban.
A CEU-ügye, vagy az NGO-k ügye csak egy eszköz, hiszen az Európai Unió épp azon dolgozik, hogy az utóbbiakat megregulázza, és a magyar szabályozásnál sokkal erősebb felvetések is szerepelnek a tervezetben. Számon kérni egy nemzetállami politikust azért, mert átláthatóbbá szeretné tenni a civil szervezeteket, nonszensz – vélekedett Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Kossuth rádió 180 perc című mősorában.

2011 óta politikai boszorkányüldözést folytatnak, most épp a migrációs politika áll a háttérben. Az eredője e vitáknak, hogy Magyarországnak és Lengyelországnak egy saját víziója van az Európai Unióról, és ezt meg is szeretnék valósítani. Ez nem tetszik a brüsszeli elitnek – mutatott rá.

Arra a kérdésre, hogy tegnap az Európai Parlament plenáris ülésén az Orbán Viktor miniszterelnököt kritizálók olvasták-e a felsőoktatási törvény módosításának hivatalos fordítását, azt válaszolta: kétli, hogy bárki olvasta volna azt, ugyanolyan dezinformációk vannak a levegőben, mint korábban a médiatörvénnyel vagy a határvédelmi szabályokkal kapcsolatban.

Forrás: hirado.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések