A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Soros-milliókból "tengődő" TASZ tojik a törvényekre

Nem adja ki a TASZ a Magyar Hírlap (MH) által kérvényezett közérdekű adatokat, mert szerintük rájuk nem vonatkozik az információs jogról és az információszabadságról szóló 2011-es törvény MH által hivatkozott passzusa.
Taszék annyira civilek, hogy azt merészelik mondani: Egy törvény csak akkor jó, ha az nekik kedvez.

Történt ugyanis, hogy pár hete a magyarországi "civilatyaúristeneknek" számító, George Soros által finanszírozott TASZ és a gyurcsányista DK is telekürtölte a liberális sajtót, hogy a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány – amely a TASZ-hoz hasonlóan közfeladatot ellátó szerv – köteles kiadni a működésével kapcsolatos adatokat, így a megkapott tao-pénzek összegét is.

Csakhogy most a Magyar Hírlap döntött úgy, hogy adatigénylési kérelmet nyújt be a TASZ-nak, a Transparency Internationalnek, a Magyar Helsinki Bizottságnak és az Ökotárs Alapítványnak.

A napilap arra lett volna kíváncsi, hogy

- a szervezet munkáját segítő tanácsadók neve,
- javadalmazásuk és költségtérítésük összege,
- milyen befektetésben, esetleg értékpapírban tartják a szervezeti vagyont,
- hány pályázaton vettek részt,
- mekkora támogatásban részesültek,
- kik voltak a győztes pályázóik,
- mekkora összeget ítéltek meg számukra,
- és a vezetőség tagjainak mennyi pénzt fizettek ki a megalakulás óta tiszteletdíj, illetve költségtérítés címén.

Sajnos azt kell, hogy mondjuk: a Soros-milliókból "tengődő" civilecskék még válaszra sem méltatták a kérelmet (egy kivételével), és természetesen nem adták ki az adatokat a lapnak.

Sőt, tovább tetézi a kettős mércét előszeretettel alkalmazó – Soros-pénzből működő, tehát független – TASZ, hogy a szervezet szakmai igazgatója szerint rájuk nem vonatkozik az információs jogról és az információszabadságról szóló 2011-es törvény azon passzusa, amely szerint ki kellene adniuk a fentebb olvasható, az MH által kért adatokat.

Ennyit a jogállamról, ennyit a törvények betartásáról - írja a 888.hu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések